kapat
02.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Yaşasın kadraj dışındaki iç çamaşırı!

Kadınlar bir iç çamaşırına Rolex saat parası verince kabul edilir ki mutlaka takdir görmek ister!
Çamaşır ve kadın. Önemli. Çünkü bir iç çamaşırının kumaşıyla, içindeki kadının kumaşının birbiriyle örtüşmesi gerektiğine inananlardan biri değilim. Ve bence bir kadın, iç çamaşırını kendi zevkine göre değil, erkeklere göre seçmeli. İç çamaşırı bizler için tam bir zahmet. Kadın güzel olsun, çirkin olsun çok bir şey farketmiyor. Fakat bunu tüm hayata yayılan kesin bir yargı olarak ele almak mümkün değil. Çünkü bir erkeğin iç çamaşırıyla ilişkisi yaşıyla orantılı değişiklikler gösterir.

İlk iç çamaşırıyla tanışmam, okulda yere silgimi düşürmemle oldu. Evden, sürekli kaybettiğim silgi ve kalemtraşlar için fırça yemeye başlamıştım. Bu kez, bu silgiyi kaybetmemeye kararlıydım. Yere eğildim. Zıplaya zıplaya kim bilir nereye gitmişti meret? O sırada Fatma Leyla'yla karşılaştım. Evet onunla beş yıldır aynı sınıftaydık ama bu onunla ilk karşılaşmam gibiydi. O da 11 yaşının aptallığıyla yayıla yayıla oturmuş ve bana gereken frikiği vermişti. (Şimdi kadın okurlar beni eleştirip "kabalık ve maçolukla" suçlamasın. Çünkü ben şu an içeriden tüyo veriyorum ve bu yüzden kadınlar tarafından takdir edilmeyi bekliyorum. Emin olun ki erkek kardeşiniz, babanız, sevgiliniz de böyle düşünüyor. Sadece yüz yüze söylemiyor.)

Neyse, bu olaydan sonra, yere düşürüp de kaybettiğim silgiler nedeniyle yediğim fırçaların sayısını tahmin bile edemezsiniz.

Bir erkek için bir iç çamaşırının şekilli olması, düz olması, kenarının dantelli olması, falanca kumaştan yapılmasının hiçbir önemi yok. Firmaların çıkarttığı tüm modeller bize aynı gibi geliyor. Zaten erkekler (özel bir fetiş durumu yoksa) bir kadın iç çamaşırını giyilmemiş halde görmüyorlar. Mutlaka bir kadının üstünde görüyorlar. Dolayısıyla beyaz renkli ve sadece kumaş ve dikişinde farklılıklar gösteren modellerin tamamı birbirinin aynısı gibi geliyor. Kadınlar, aradaki farkı anlasa da bir erkek için hiç önemi yok.

"FRAGILE" KÜLOT
Bir erkek için önem teşkil eden iç çamaşırları ya transparan olup kadının içini gösterecek, ya üstü şeftalili, kayısılı, komik resimli falan olacak, ya da üstünde ilginç yazılar yazacak. "Fragile" (kırılabilir) gibi. Yani özel bir tasarım, bir fırlamalık, bir çaba söz konusu olacak ki, bir erkek kendisini hiç ilgilendirmeyen bir kadın iç çamaşırına itibar etsin. Çünkü iç çamaşırı mümkünse hiç olmaması gereken bir üretim. Üstelik sevişirken çoğu erkek beceriksizlikten sutyen kopçasını açamaz. Açana kadar konsantrasyonunu kaybeder. Kadın güler falan. Ve o sırada, kadının üzerindeki iç çamaşırı üç bin dolarlık özel bir koleksiyonun parçası bile olsa, engizisyon mahkemesine dönüşen erkek ruhu, çamaşıra "dünya yuvarlaktır kardeşim" diyen Galile muamelesi yapar. O nedenle kadınlar bir tercihte bulunmalı; kendileri için mi, yoksa erkekler için mi giyinecekler?

Yaşasın kadraj dışında kalan iç çamaşırları!

ozgur.yici@mynet.com

Özgür YİCİ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır