kapat
02.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

BU NASIL ADALET?

Toprakbank örneğiyle bankacılık sektöründe uygulanan çifte standart iyice su yüzüne çıktı. Fon'a devredilen Toprakbank'ın bilançoları incelendiğinde, bankayı Zekeriya Temizel'in kolladığı ortaya çıkıyor. 31 Aralık 2000 tarihli denetim raporuna göre Toprak Grubu'nun Toprak Off-shore'dan kullandığı krediler 352 milyon dolar ve geri ödenmesi mümkün görünmüyor. Dönemin BDDK Başkanı Temizel raporu görmezden geliyor. Kriz derinleştikçe Toprakbank'ın durumu iyice kötüleşiyor. 30 Haziran 2001 tarihli denetim raporuna göre grubun kullandığı off-shore kredilerin tutarı 621 trilyon liraya yani yaklaşık 425 milyon dolara çıkıyor. Oysa, bankadaki zarar çok daha büyük. Halis Toprak'ın ifadesiyle 1 milyar dolardan fazla. Geciken karar devlete pahalıya patlıyor.Toprakbank örneği büyük bir adaletsizliği de ortaya koyuyor.
Tüm metin

'Avcı' Harika yazar olacak
Aslına bakılırsa İzmirli Nermin Ocaklı'nın bugüne gelişi filmlerdekinden pek farklı değil. Nermin 11 yaşında çalışmaya başlayan bir "fabrika kızı"dır. Aynen şarkıdaki gibi tütün sarıp hayal kurmaktadır. Annesi Sabriye Hanım da aynı tütün fabrikasında çalışmaktadır.
SON DAKİKA'DA

İntikamını kötü aldı
Atatürk Havalimanı'nda Yolcu Salonu Gümrük Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Ekrem Parmaksız, boşanmak istediği eşi İlknur Parmaksız'ın hışmına uğradı. İntikam ateşiyle yanan İlknur Parmaksız, İçişleri ve Maliye Bakanlığı'na eşinin rüşvet aldığı ihbarında bulundu.
TÜRKİYE'DE

Heyecan ülkeyi sardı
İstanbul'da Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün "İster bir simit al, ister bir otomobil" sloganıyla başlattığı indirim kampanyası dalga dalga tüm yurda yayılıyor. Denizli'den Balıkesir'e, İzmir'den Adana'ya yüzde 50'lere varan indirimin etkisiyle alışveriş merkezleri dolup taşıyor.
EKONOMİ'DE

Japon prenses kızdoğurdu
Japonya Veliaht Prensi Naruhito'nun eşi Prenses Masako, bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Japon halkı, 1993'te evlenen 41 yaşındaki Prens Naruhito ile Harvard Üniversitesi mezunu, Japonya Dışişleri Bakanlığı'nın eski diplomatlarından 37 yaşındaki Prenses Masako'nun ilk bebeklerini, merakla bekliyordu.
DÜNYA'DA

DYP'den birleşme yemeği
Çiller'in, eşi Özer Çiller'le birlikte katıldığı yemeğe, Nahit Menteşe, Necmettin Cevheri, TOBB eski Başkanı Fuat Miras, Celal Adan, Hayri Kozakçıoğlu, bir süre önce partiye geri dönen Yıldırım Aktuna, İstanbul eski İl Başkanı Orhan Keçeli, Fenerbahçe eski Başkanı Ali Şen ile ses sanatçısı Gönül...
POLİTİKA'DA

İkinci turdayız
Türkiye, 2002 Dünya Kupası'nda Brezilya, Çin ve Kosta Rika ile eşleşti. "Grupta Türkiye'nin şansı ne?" sorusuna sporumuzun ileri gelenleri "Banko ikinci turdayız" yanıtını verdi. Bahisçiler, grup liderliği için Brezilya'ya 1'e 1.16, Türkiye'ye 1'e 6 verirken, Kosta Rika (1'e 19) ve Çin'e (1'e 21) fazla şans tanımadı.
SPOR'DA

Hülya Avşar'a dublör aranıyor
Kızı Zehra'nın doğumundan önce sinemada rol aldığı filmler de hep cesur sahneleri üstleniyordu Hülya Avşar. Bugüne kadar hiçbir filminde dublör kullanmamıştı. Ancak başrollerini Kenan Işık, Haldun Dormen, Yıldız Kenter, Eşref Kolçak gibi sanatçılarla paylaştığı Yeşil Işık filmindeki sevişme...
MAGAZİN'DE

Erkeklerin kısırlık kabusu bitti
Kısır erkeklerin yüzde 40'ında görülen varikosel için yapılan mikrocerrahi ameliyatları sonrasında hasta bir gece hastanede yatıp, ertesi gün işine gidebiliyor. Türkiye'de mikrocerrahi ameliyatlarının ilk defa İstanbul Tıp Fakültesi'nde yapıldığını söyleyen Doç. Dr. Teoman Cem Kadıoğlu, son...
SAĞLIK'DA

Ömrüm maalesef gol demekle geçti!
"Ve goool" demekle, "yine gol, yine gol ve maalesef gol" demek arasındaki farkı bilir misiniz? Eğer Türk Milli Takımı'nın bol gollü yenilgileriyle büyüyen bir kuşaksanız, bu sözleri aklınıza getirdiğinizde bir ses tonu gelir kulağınıza. Bu sesin sahibi Tansu Polatkan'dır.
MELODİ'DE



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HYDE PARK
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun
KAMPÜS
Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya Eğitim Sistemleri Lisan Okulları ve bir çok temel bilgiler
DÖVİZ FİYATLARI
DOLAR 1,472,000 1,483,000
MARK 671,000 675,000
EURO 1,313,000 1,319,000
Diğer döviz bilgileri

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır