kapat
02.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Tekamülün böylesi

Madonna / Greatest Hits Volume 2 (Maverick / WEA-Balet)
Gelmiş geçmiş en büyük pop diva'sı kimdir? Madonna. Popüler şarkıcı 1991-2001 hit'lerini toplamış: "Greatest Hits Sayı 2". (Malum, aylardan aralık; sene muhasebesi, geçmiş muhasebesi... Herkes bir best-of çıkartıp duruyor. Madonna eksik mi kalacaktı?) "Deeper and Deeper", "Erotica", "Secret", "Beautiful Stranger", "Frozen", "Ray of Light", "Music" gibi son dönem hit'leri bir arada. "Albümü dinlediğinizde bir şarkıcı, söz yazarı ve en önemlisi bir insan olarak geçirdiğim evrimi göreceksiniz" diyor Madonna. O ne dese çıkıyor... (Meraklısına: 1990 öncesi Madonna klasikleri de "Immaculate Collection" adı altında DVD formatında.)


Kanlı canlı Da Funk

Daft Punk / Alive 1997 (Virgin / EMI)

Fransızlar'ın iflah olmaz elektronik dahileri Daft Punk, hali hazırda listelerde taze bir albümleri ("Discovery") varken, bir de canlı kayıt piyasaya sürdüler: "Alive 1997". İkilinin ilk ve muhteşem albümleri "Homework"tan parçaları, 'adabıyla' çaldıkları bir '97 Birmingham konseri bu. Şu sevimli köpekli klipli "Da Funk"la açılıyor. Şimdi Daft Punk durduk yerde niye böyle bir iş yaptı derseniz, şu aralar "Abi bak ben de elektronik müzik yaptım!" diye etrafta dolananlara bir nevi ders diyebiliriz, ustaların canı öyle istemiş deriz... Bizde cevap çok. Ama "Daft Punk Alive" süper.

Yardım paketi
All Star Tribute: What's Goin' On (Sony)

Televizyonlarda, gazetelerde bangır bangır yayın yapılıyor, Freddie Mercury anılıyor: Çünkü dün Dünya AIDS Günüydü. Korunuyor musunuz? 50 milyon insan HIV+ ve yüzde 90'ının bundan haberi bile yok, biliyor musunuz? Neyse, bilmiyorsanız Bono abiniz, Britney ablanız size bir sual tevcih edecek: "What's Goin' On?" Hadi bakalım. Babası tarafından tüfekle öldürülen -buyrun bir trajedi daha- Marvin Gaye'in parçasını, günümüz "We Are The World"cüleri el ele verip söylemişler. Proje esnasında bir de İkiz Kuleler patlayınca -trajediler bitmiyor- ona da yardım olsun demişler. Ağızlarına sağlık. (Albümde orijinal versiyonun yanında Moby ve Brian Eno mix'leri de mevcut.)

Uyusunda büyüsün
The Cranberries / Wake Up and Smell The Coffee (MCA / Universal)

İrlandalı The Cranberries, maaşallah hakikaten kızılcık şerbeti mübarek, yıllardır bir şekilde hayatımızda var. İlk çıktıklarında, 'farklı' duruşlarıyla beğeni toplayan grup, yeni albümleri "Uyan da Balığa Çıkalım"da yeni bir şey önermiyor maalesef. Mahzun sesli Dolores O'Riordan meğer çocuk sahibi olmuş, albümü de hamileyken kaydetmişler. "Hayat her şeye rağmen güzel" filan diyor mesaj olarak. Ne güzel... Ama bu albümde ne bir "Linger" var, ne de bir "Zombie". The Cranberries'den çok The Corrs'u andırıyor. Ninni seviyorsanız...

adp@sabah.com.tr

Ayşe Deniz POYRAZ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır