kapat
02.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

'Avcı' Harika yazar olacak

Harika Avcı gibi olmak isteyen kızlar görüyorum. Benim de başımdan geçenler oldu. Okuduğum birkaç kitaptan çok şey öğrenmiştim. Maddi beklentim yok, yazayım ki faydası olsun
Aslına bakılırsa İzmirli Nermin Ocaklı'nın bugüne gelişi filmlerdekinden pek farklı değil. Nermin 11 yaşında çalışmaya başlayan bir "fabrika kızı"dır. Aynen şarkıdaki gibi tütün sarıp hayal kurmaktadır. Annesi Sabriye Hanım da aynı tütün fabrikasında çalışmaktadır. Bir gün Nermin, annesiyle birlikte gittiği Kemeraltı Çarşısı'nda İzmir'in ünlü reklamcılarından Ahmet Gül'le karşılaşır. Ahmet Bey, bu çok beğendiği genç kızın yolunu keser ve ona sekreteri olması için teklifte bulunur. Nermin fabrika işçiliğinden sekreterliğe terfi etmiştir.

Bu kez gazinosunun reklamı için ajansa telefon eden 'gazinocu Nuri' çıkar karşısına. Nuri Bey de tıpkı arkadaşı Ahmet Bey gibi Nermin'e iş teklif etmekte hiç tereddüt etmez. Ve bir hafta sonra ismi gazinonun neon ışıklı tabelasındadır. Adını Gönül Yazar, burnunu ve göğüslerini doktor Onur Erol, kilosunu Muzaffer Kuşhan, imajını ünlü fotoğrafçı Erol Atar değiştirir. Nermin artık Harika Avcı olmuştur. Ancak bu dönüşümü üç beş satırla anlatmak bu kadar kolay değil. İşin perde arkasında fırtınalı bir yaşam var. Bu sebeple Harika Avcı hayatını anlatacağı bir kitap yazmaya başladı. Yeni albümü "Yasaklımsın"ı da piyasaya çıkaran Avcı ile bugünlere geliş taktiklerini konuştuk.

* Neden kitap yazıyorsunuz?

Genç kızlara ibret olması gereken şeyler yaşadım. Zamanında ben birkaç kitap okudum ve çok şey öğrendim. Bunlardan bir tanesi de Cahide Sonku'nun hayatıdır. Benim de başımdan geçen bir yığın şey var. Çok güzel kızlar görüyorum. Harika Avcı ya da başkaları gibi olmak isteyenler var. Tüm bunlardan hiçbir maddi beklentim yok. Gelirini sokak çocukları yararına bağışlayabilirim.

* Hayatınızı anlatırken size kötülüğü dokunanların isimlerini açıklayacak mısınız?

Açık seçik yazmak istiyorum. Şu aralar telefonlar yağıyor. Korkanlar var.

* Kim bunlar?

Yapımcılar, gazinocular...

* Sizce bunlar neden sizin başınıza geldi?

Çılgın bir yapıya sahibim. Asi bir çocukluğum oldu. Kimseden yardım görmek istemedim. Batardı bana.

* Şimdiki ilişkiniz kaç yıllık?

Bir yıl oldu. Ben ilişkilere kolay giremem.

* İlişkilerinizi neden gizli yaşıyorsunuz?

Tercihim bu, sevgililerim evli barklı olduğundan değil.

* Ama evli insanlar da sizinle birlikte olmak istiyor değil mi?

Tabii canım. Ama bilmeden beraber olduğum olmuştur. Kavun değil ki dibini koklayasın. Ama öğrenirsem kan da kussam ayrılırım. Çok ketumum. Lanet bir kişiliğim var. Duşta saatlerce ağladığımı bilirim. Ama çıkınca gülmeye devam ederim.

İşte Harika Avcı'dan süründürme taktiği
* Parasına güvenip benimle beraber olmak isteyenlerin haberlerini alıyorum. Ama yalnızca telefonda kalıyor. Çünkü ne olursa olsun sevgi olmalı. Yalnız para için kimseyle beraber olmam. Ama yine de böyle tipler bazen işe yarıyor.

* Ben 18 yaşımdan beri assolistlik yapıyorum. Kurallarım var. Örneğin gazinoya gelen müşteriyle ilk günlerde kesinlikle ilişkiye girmem. Çok hoşlansam da beraber olmam. Bazıları giriyor. Ama bu çok yanlış.

* Adamla hemen beraber olursan bir daha gazinoya gelmez. Ben telefonlara bile çıkmıyorum. Bu kez adam, kaldığım otele yerleşiyor. Otelin iç hattından arıyor, bu kez de asistanım çıkıyor. Bu bir taktik olayıdır. Süründüreceksin. Bu sayede hem gazino hem de kaldığım otel kazanıyor. Türkiye'nin çapkın geçinen erkekleri sağolsun!

* Birlikte olduğum insan bana tabii ki destek olacak. Destek olmasaydı ben şu ana kadar bu birikimi yapamazdım. Şu anki ekonomik özgürlüğümü hem çalışmama hem de istikrarlı bir ilişkiye borçluyum.

* Benim ilişkilerim beş altı taneyi geçmez. Medyanın tüm yazdıklarıyla birlikte olsaydım ömrüm yetmezdi.

Diş annesi Aysel Gürel
* Kendinizi harika buluyor musunuz?

Buluyorum tabii. Ben her şeyden önce komik bir kadınım. Kendimi seksi bulmuyorum mesela. Bu bir avantaj. Seksi kadının sevilme şansı çok azdır. Kadınlar kocalarını kıskanmıyor benden. Kulise öptürmeye getiriyorlar. Gönül Yazar da öyledir. O benim isim annem.

* Hülya Avşar, Gülben Ergen gibi birçok isme şarkı söylemeyi öğreten Taşkın Sabah ile siz de çalışıyorsunuz... Taşkın Sabah ismi moda mı oldu?

Ben moda oldu diye bir müzisyenle çalışacak kadar aptal değilim. Benim çocukluğum Coşkun Sabah ve Taşkın Sabah'ın arasında geçmiştir. Taşkın gerçek anlamda iyi bir müzisyen. Ben ilk Aşiyan Gazinosu'nda Zeki Müren kadrosunda çıkarken Taşkın o zaman kanun çalardı. O zamanlar Coşkun Sabah ile birlikte bana repertuvar dersleri verirlerdi. O aile benim için çok özel.

* Kasetlerinizden para kazandınız mı?

Bugüne kadar kasetten beş kuruş kazanmadım ki benim ilk albümüm "Alışırım" milyon satmıştı. Bu albümden alıyorum.

* Siz Türkiye'de bilinen ilk estetik harikası olarak anılıyorsunuz...

Yapmayın Allah aşkına. Gelin birlikte sayalım. Gözümde hiçbir şey yok. Burnumda var. Çünkü nefes alamıyorum. Kıkırdak bozukluğu var bende. 10 tane dişim estetik. Çünkü dişlerim çok küçüktü daha seksi olsun diye büyüttük. O da Aysel Gürel'in fikriydi. Aysel de benim "diş annem". Kilo verdim. Elmacık kemiklerimde, dudağımda ve çenemde silikon yok. Bir de göğüslerim silikon. İtalya'da Massimo Sano diye bir adam yaptı. Kabusum olmuştu, çünkü göğüslerimi neşterle çizdi. İzlerini Onur Erol yok etti. Bunalıma girmiştim.

Sibel ARNA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır