kapat
18.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 


GÜNGÖR MENGİ
Silâh çılgınlığı
O kadarla kalsa yine iyi.. Bu kişilere her yıl verilen 50 merminin 250'ye yükseltilmesi öngörülüyormuş. İki milyon silâh, 500 milyon mermi.. Bugünkü duruma göre on kat fazla bir patlama potansiyeli demektir. Eğer bilmediğimiz başka bir nedeni yoksa, ülkeyi yönetenlerin oynatmaya az kaldı aşamasına geldiklerinin de alârmıdır.

A. SAVAŞ AKAT
Reel Efektif Döviz Kuru
Dönem birbirini izleyen krizlerle sonuçlandı. 1994'de ekonomi büyük bir şok atlattı. Olumlu dış konjonktürün de etkisi ile çabuk kurtuldu ama 1998'de tekrar resesyon geldi. Tam resesyonun ortasında Rusya iflas etti. Derken Öcalan'ın yakalanması turizm gelirlerini vurdu.

ÇETİN ALTAN
Amerikanolojik kah kah, kih kih...
- Adınız Ecvet Behiç Sertdur. Geçici olarak bulunuyorsunuz New York'da. Bir iş gezisi için geldiniz Amerika'ya. Erken emekli olmuş eski bir militersiniz. Ankara'daki önemli bir kurumda yönetim kurulu üyesi olarak çalışıyorsunuz. Sol dizinizin üstünde siyah bir beniniz var. Evlisiniz.

HAŞMET BABAOĞLU
Tutkunun mobilyaları!
O gün beni kırık dökük yatağımdan özenle kaldırdı. Salondaki kanepenin üzerine uzanmaya ikna etti. Ve o günün akşamı başladı üçlü aşkımız: Ben, o ve kanepemiz... Televizyonda eski; siyah-beyaz film vardı; benim öksürüklerim gitgide azalmıştı ve onun kanepeye usulca iliştirdiği tombul kalçalarından yükselen sıcaklık bütün odayı ısıtıyordu...

ERDAL BİLALLAR
Kötü iyileri bozuyor!
Reha Muhtar kaşıyacağı böyle bir konuyu bulur da durur mu? Şarkıcıları, türkücüleri, kavgacıları bir araya toplayıp reyting uğruna ezan konusunu Tele Vole gibi bir programda sözüm ona masaya yatırdı... Burhan Çaçan'a, Alişan'a, Bülent Ersoy'a ezan okuttu... Bununla kalmadı, tartışma ortamını "Burası gerilla savaşı yeri" ...

MURAT BİRSEL
İnternette ne kadar hızlısınız?
Klasik metotlar geçerli elbette, mesela bir dosyayı ne kadar sürede indirdiğinizi, saniyede kaç bit veri aldığınızı "download" ikonlarında görürsünüz de... İşin daha keyiflisi var! http://promos.mcafee.com/speedometer/ adresine gittiğinizde karşınıza bir "otomobil sürat göstergesi" çıkıyor...

YAVUZ DONAT
Köylü dayının koca öküzü
Ödül töreninde Samsun Valisi Muammer Güler de konuştu. "Türkiye bir krizden geçiyor" dedi. Bu kriz ortamına rağmen "istihdam yaratan... Üretim yapan... Vergi ödeyen" işadamlarına "takdirlerini" bildirdi. Sonra da... Bir "ricada" bulundu. "Yarın Ramazan" dedi.

UĞUR DÜNDAR
Ben kapının dışında beklemem
Bu cesur işadamı Amerika'da yaşıyor ama, Türkiye ile bağlantısını koparmış değil. Sık sık gidip geliyor, yabancı yatırımcıları ülkemize çekebilmek için uğraş veriyor. Peki, başarılı olabiliyor mu? Hayır!.. İddiasına göre; büyük heveslerle Ankara'ya gelen yabancı gruplar, hangi kapıyı çalsalar, bir yığın engelle karşılaşıyor...

GÜLAY GÖKTÜRK
Egoizme övgü
Ama bizim sorunumuz bencillik ya da sevgi eksikliği değil ki... Gidin konuşun; Millet Meclisi'nde çalışan ve 500 kişinin işini ancak yapan 5000 memur, size ülkelerini ne kadar çok sevdiklerini anlatsınlar. Köy Hizmetleri'ndekiler de öyle... Bizim sorunumuz, tam tersine, insanların "kendi çıkarları" için yeteri kadar çalışmaması...

OKAY GÖNENSİN
Beş ders
Bu yüzden yas nedir, tasa nedir, yorgunluk nedir, korku nedir bilmedim, hiç tehlike hissetmedim. Üstat, siz insanın adam olması için bu beş basamaktan geçmesi gerektiğini söylüyorsunuz, ama benim hayatım bu beş basamaktan geçmeye uygun bir hayat değil. Söyleyin, ben ne yapayım?

ŞELALE KADAK
Asprin gibi her derde deva iki bahane...
Bu uzun girizâhın tabi ki bir sebebi var. Ankaralı Meteksan Sistem Şirketi'nin Murahhas Üyesi Alper Köstem'le İstanbul'da buluşup, bilişim sektörünü, en önemlisi de Mernis Projesi'ni konuşurken aklıma Okuyan'ın sözleri geldi.

ŞÜKRÜ KIZILOT
Ölen 3 kocasından da aylık alan kadınlar var!
Ancak kadın yalnız yaşamaya pek alışık olmadığı için, bir süre sonra, büyük bir şirkette genel müdür olarak çalışan biriyle evlenmiş. Nasıl olmuşsa olmuş, daha evliliğin birinci yılı dolmadan eşi aniden ölmüş. Kadına, ikinci kocasından dolayı, SSK'dan "dul aylığı" bağlanmış.

İLKER SARIER
Erol Aksoy'un açıklaması
"Şehzade'nin İşleri" başlıklı yazınızda, BDDK eski Başkanı Zekeriya Temizel'e eleştiriler yöneltilirken, şahsımın çok ağır bir itham altında bırakıldığını ve Zekeriya Temizel'in bana 'kıyak' yaptığının ve Trade Deposit Bank'ın bütün açıklarını İktisat Bankası'na devrini sağladığının ve bu suretle benim Off-shoreların cezai sorumluluğundan...

FARUK SELÇUK
Spekülasyona davet
Spekülasyon: Muhtemel bir kaybın ortalamadan daha yüksek olacağı ihtimalinin bilincinde olarak, belli bir kazanç öngörüsüyle risk almak. Spekülasyon, gerekli ve üretken bir eylemdir. Aldıkları riski değişik şekillerde (açığa satış, opsiyon alım-satımı, vadeli piyasalarda işlem, vs. gibi)...

SEDAT SERTOĞLU
Öneriler..
1. Tüpraş, hammadde ihtiyacını dolar üzerinden temin eden bir kuruluş olduğundan, devletin en fazla döviz alan kuruluşudur. Bu bağlamda, dövizdeki spekülatif hareketlerin nedenlerinden biri de, Tüpraş'ın döviz alımlarının önceden bilinmesidir.

MEHMET TEZKAN
Dinlemeden, anlamadan linç ayinine başlamayalım..
Tartışmayı da bağırmak.. Hakaret etmek zannettiğimiz için, bugüne kadar tartışıp üzerinde anlaştığımız, sonuca vardığımız tek bir konu yoktur.. Hele konu vatan gibi kutsal bir değerse.. Bizim gibi düşünmeyenleri.. Anında vatan haini.. Şerefsiz.. Kansız ilan ederiz..

HINCAL ULUÇ
Bir gecelikti, hepsi bir gecelik..
Bu yüzden bayılırım, Avrupa'ya, Amerika'ya.. Sinema, tiyatro, şov.. Bu gibi yerler en geç sekizde başlar, onda biter.. Biter ki, ertesi günkü çalışma saatini düşünmeden, bir yerde dostlarınızla bir saat oturur, o gördüklerinizin tatlı tatlı sohbetini edersiniz..

ABDURRAHMAN YILDIRIM
Ekonomide dönüm noktası
* Yeni paketin getirileri- Üç yıllığına yeni bir anlaşma, yeni ekonomik paket ve 10 milyar doların üstünde dış kaynak ile ekonomideki en kritik dönüm noktasını atlatıyoruz. 2002 yılında kamu borçlarının çevrilmesi artık imkân dahilinde.

MEHMET NURİ YILMAZ
Ramazan ve oruç
Resulullah (s.a.v) da "İslam beş esas üzerine bina edilmiştir. Bunlar Allah'tan başka ilah bulunmadığına ve Muhammed'in O'nun elçisi oduğuna şahadet etmek, namaz kılmak, zekat vermek, hacca gitmek ve oruç tutmaktır" buyurarak orucun farziyyetini açıklamıştır.

İSKENDER GÜNEN
Balçık kurtardı
Trabzon, yeni teknik direktörü Briegel ile çıktığı ilk karşılaşmada 2 ayrı görüntü sergiledi. Bordo-mavili ekibin, kadro yetersizliğini her zaman dile getiriyoruz. Üstelik böylesi yetersizlikler içerisindeki takımda, kendilerine bel bağlanan bazı oyuncular mücadele güçlerini de sahaya yansıtmazsa, problemler ikiye katlanıyor.

DOĞAN KOLOĞLU
One man show
Mondragon'u en rahat geçme yolu, şutu yerden atmaktır. O kadar boylu adam havadan kolay kolay teslim olmaz. Dün de bunu belgeledi. Diyarbakır'ın bu yorumları yapabilmesi için ligde biraz zamana ihtiyacı var. Sanki hayâlperest bir taktik anlayışları var.

GÖKMEN ÖZDENAK
Vampirler
Gelelim maça... D.Bakır, G.Saray'a göre güçsüzdü ama sahaya yüreğini koydu. Kapalı da açık da oynasalar fark yiyeceklerini bilen D.Bakır'ın hocası Yılmaz Vural, oyunu hiç çirkinleştirmedi ve takımına G.Saray'la başabaş bir futbol oynattı.


<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır