kapat
18.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Ölen 3 kocasından da aylık alan kadınlar var!

Kadının ilk kocası, bir kamu kuruluşunda daire başkanı olarak görev yaparken, ani bir rahatsızlık sonucu ölmüş. Kadına da eşinden dolayı, Emekli Sandığı'ndan "Dul aylığı" bağlanmış.

Ancak kadın yalnız yaşamaya pek alışık olmadığı için, bir süre sonra, büyük bir şirkette genel müdür olarak çalışan biriyle evlenmiş. Nasıl olmuşsa olmuş, daha evliliğin birinci yılı dolmadan eşi aniden ölmüş. Kadına, ikinci kocasından dolayı, SSK'dan "dul aylığı" bağlanmış. Yaklaşık bir yıl sonra kadın bu kez bir işadamı ile evlenmiş. Tesadüf bu ya, üçüncü kocası da, evliliklerinin ikinci yılında ölmüş. Ölen eşinden dolayı da kadına, Bağ-Kur'dan "dul aylığı" bağlanmış.

Şu anda, henüz yeni bir evlilik yapmamış olan kadın, ölen üç kocasından dolayı, üç ayrı sosyal güvenlik kuruluşundan da, "dul aylığı" alıyor.

Yasaya uygun
Hukuka aykırı bir durum var mı? diye araştırdık. Şu sonuca vardık; ortada hukuka aykırı herhangi bir durum yok. Kadın, ölen üç eşinden dolayı, üç ayrı sosyal güvenlik kuruluşundan da "dul aylığı" alabiliyor. Ancak, kocalarının üçü de aynı sosyal güvenlik kuruluşuna sözgelimi SSK'ya bağlı olarak çalışsalardı, kadına sadece birinden "dul aylığı" bağlanacaktı. Büyük bir tesadüf (!), kadının üç kocası da üç ayrı sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olarak çalışıyormuş.

Şimdi soracaksınız; "Peki bu kadın bir daha evlenir ve dördüncü kocası da ölürse, dördüncü kocasından dolayı da, bir aylık bağlanır mı?". Hemen yanıtlayalım; eğer adam "özel emeklilik" sigortasına bağlı ise, dördüncü kocasından da aylık bağlanır.

ÖRNEK ERKEK YOK
Yukarıda anlattığımız olay, erkekler için de geçerli. İlk karısı Emekli Sandığı'na bağlı olarak çalışırken ölen erkeğe de, Emekli Sandığı'ndan "dul aylığı" bağlanabiliyor. Erkeğin, ikinci eşinin SSK'lı, üçüncü eşini de Bağ-Kur'lu olması halinde, ölen eşleri nedeniyle erkek de, üç ayrı sosyal güvenlik kuruluşundan "dul aylığı" alabilir.

Hatta, "özel emeklilik" sigortasına bağlı biriyle dördüncü evliliğini yapması ve onun da ölmesi halinde, dördüncü bir aylık dahi alabilir.

Ancak tüm araştırmalarımıza rağmen, bırakınız üç ayrı sosyal güvenlik kuruluşunu, iki ayrı sosyal güvenlik kuruluşundan dahi, ölen eşi nedeniyle "dul aylığı" alan erkeğe rastlamadık!..

KESİNLİKLE
80 yaşında bir adam doktora gitmiş, doktor sağlığını sorduğunda, "Harika! 18 yaşında bir karım var ve benden hamile" demiş.

Doktor bu yanıttan sonra biraz düşünmüş. Adama dönmüş ve "sana bir hikaye anlatacağım" demiş.

* Avlanmaktan çok hoşlanan bir adam varmış. Her gün tüfeğini alıp ava gidermiş, fakat birgün dalgınlıkla tüfek yerine şemsiyesini almış, tam da ormanda, ağaçların arasında yürürken karşıda bir geyik görmüş, hemen şemsiyeyi çıkarmış, nişan almış. Ve... Paat. Geyik yere yıkılmış.

Yaşlı adam şaşkın, atılmış;

* Olamaz... Başka birisi vurmuş olmalı.

Doktor;

* Kesinlikle!..

Hataların en büyüğü, bunların hiçbirinin farkına varamamaktır.

Elbert Hubbard



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır