kapat
18.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  Mutlu değil huzurluyum!
Aynı gazetenin yazarıyız ama ilk kez bir araya geliyoruz. Dıştan bakıldığında sizde bir 'Her şeyi ben bilirim' havası var. Bunun kaynağı bütün dünya klasiklerini ilkokulda okuyup bitirmeniz mi? Doğru teşhis. Çocukluğumdan beri çevremdekilerin önündeyim. O günlerde büyük kitapçılar da yoktu.
Tüm Metin

  Kaybedenler Trip'te
Bu ay, DJ Mete Avunduk'un kişisel programı "Aşırı Doz"dan aşina olduğumuz kaliteli grupların yanı sıra, radyo programında daha çok yemek tarif edenfveya Orhan Gencebay şarkılarına eşlik eden yayıncı Kaan Çaydamlı'nın seçtiği müzikleri de dinleme fırsatımız olacak.
Tüm Metin

  Ayşegül bu sefer kitapta
Gazeteci babası Orhan Aldinç'in 'yazı konusunda öncü ışık olduğu' sanatçının köşe yazılarını topladığı 'Ayşegül Kitapta', Parantez Yayınları'ndan çıktı. Sanat hayatındaki çalışmalarından başka, gündelik hayatı kendi ekseninden süzüp irdeleyen, lügatımıza yeni sözcükler katan yazılarıyla 'içindeki yazar'ı...
Tüm Metin

  Kahramanlar yalnızdır
Çocukken hepimiz büyük, güçlü, olağanüstü yetenekli ve ölümsüz kahramanlara inanırız. İlk kahramanlarımız anne-babamızdır. Sonra başkaları girer hayatımıza. Bu kahramanların kimisi masalların, kimisi çizgi romanların, kitapların, filmlerin, kimisi de kendi tarihimizin veya efsanelerimizin içinden akar gelir çocuk dünyamıza.
Tüm Metin

  Siyasette kimi görmek istiyoruz?
Belli ki çok sıkılmışız... İnternette, dergilerde 'yeni yüzler' anketleri yapılıyor, 'siyasette taze kana ihtiyaç var' diye ahkam kesen çok... Ancak "yeni yüz olsun" demekle olmuyor... Eski siyasetçilerin adları yeni yüzler listelerinde gezmeye devam ediyor.
Tüm Metin

  Genç kız hastalığı Blumia
İnternette herhangi bir arama motoruna girin. "Blumia" ya da "anorexia" yazın. Karşınıza inanılmaz siteler çıkıyor. Bu sitelerin büyük çoğunluğu blumik ve anoreksik genç kızların birbirlerine attığı mesajlardan oluşuyor. Kimisi yardım istiyor, kimisi -kurtulanlar- yardım etmek istiyor...
Tüm Metin

  Evde kalıp yemek için işlerimi iptal ediyordum
Yedi yıllık bir geçmişi var. 14 yaşında mankenliğe başladım. Neden başladığını tam olarak hatırlamıyorum ama yabancı dergilerde zayıf mankenler ilgimi çekiyordu. Ne kadar güzeller diyordum. Yememeye başladım. Altı ay anoreksik oldum. Sonra yediklerimi çıkartmaya başladım.
Tüm Metin

  Aşk evliliğiymiş!
"Neden evlenmiyorsun?" diye sordu bir arkadaşım. İnsan bu kadar direkt sorar mı canım! Neyse benim geçkin taze arkadaşım yanıtı almak için gözlerimin içine baktı. Ben de lafı yapıştırdım.
Tüm Metin

  Favori ülkem TÜRKİYE
Lübnan asıllı, Kolombiyalı Shakira bu kez müzik dünyasında tam bir sarsıntı yaratacağa benziyor. Ülkemizde özellikle "Ojos Asi" parçasıyla ve bu parçanın klibindeki dansıyla popülarite elde eden Shakira ile Sony Music'in Manhattan stüdyolarında buluştuk.
Tüm Metin

  New York'ta göbek havası
Ama aynı gün, New York'ta 260 kişinin ölmesiyle sonuçlanan uçak faciası gerçekleşiyor! Bu nedenle ünlü sanatçı özel bir konuşma yaparak, "Bu geceyi erteleyebilirdik. Fakat ben bir sanatçıyım ve inanıyorum ki, özellikle böyle bir günde insanların benim sessizliğime değil, sesime ihtiyaçları var. O nedenle buradayım" diyor.
Tüm Metin

  'Halamın mezarı nerede?'
* Latife Hanım eğitimli, Fikriye Hanım ise güzel ama bir devlet adamına uyum sağlayamayacak biri olarak bilinir... Hıfzı Topuz: Fikriye Hanım'ın iyi aile eğitimi var. Fransızca - Rumca biliyor, çok güzel piyano ve ud çalıyor. Zarif ve güzel bir kadın. Mustafa Kemal'i genel kültürüyle çok etkilemiş.
Tüm Metin

  Memleketim benim
Sen kalk köşe sepetleri tatile çıkınca köşeleri yerine çıkan "yıllık izinlerinin bir bölümünü kullanıyor" yazısıyla dalga geç, "kaç bölümlükmüş ayol bu tatiller" diye onu bunu makaraya al... Sonra... Aynı şey benim de başıma gelmesin mi...
Tüm Metin

  Erbakan'a makyaj yapan kadın
Türkiye'de makyaj deyince, akla hemen Oya Tolga ismi geliyor. Oya Hanım'ın arkasında makyajla geçen koskoca bir 30 yılı var. Makyözlüğe film setlerinde başlamış. Aslında film setlerine makyöz olarak girip yıldız olarak çıkabilecek kadar güzel bir kadın. Ama içindeki meslek aşkı şan şöhret dinlememiş. Yılmadan yıkılmadan sürekli makyaj yapmış. İşin ilginç yanı hâlâ sıkılmamış...
Tüm Metin

  Sake ve sukiyaki
Milletimiz de son yıllarda matsutake mantarları gibi biten Japon restoranları sayesinde sushi ile tanıştı ve pek sevdi. Yirminci yüzyılın başlarına kadar Japonya'da et yemek yasaktı. Çiftçiler bu yasağı tarlada sabanın üzerinde kızarttıkları et ile delerlerdi.
Tüm Metin

  Tokyo, Tokyo duy sesimizi!
On dokuzuncu yüzyılın sonlarında batıdan gelen yabancılara kapılarını açan Japonya bir hayli değişmiş. Eski başkent Kyoto'nun yerine başkent olan Tokyo tam bir dünya kenti olmuş. Şehrin ilk meşhur olan mahallesi Ginza. Vaktiyle Tokyo'nun gaz lambaları ile aydınlatılan ilk semti Ginza, şimdi mağazaların dev neonları ile ışıl ışıl.
Tüm Metin

  Molalar artık Osmanbey'de
Bu hasreti dindirmeye niyetli görünen İkbal Sucukları, Ankaralılardan sonra Bağdat Caddesi'nde açtığı ilk mekanla İstanbullular'ı sevindirmişti. Çok geçmedi, ikinci mekan da megapolün kalbi ile beyni arasındaki güzergâhta, Osmanbey'de açıldı.
Tüm Metin

  Ramazan sofralarında neler var?
Bir tutam karabiber, bir tutam kekikten vazgeçin siz en iyisi Tuzot'u deneyin. Çünkü bu karışımda baharatlar ve kurutulmuş sebzeler, tuzla harmanlanıyor. Balkan sofralarının tacı tuzot, sahur ve iftar yemeklerinde de kullanılabilecek pratik bir karışım.
Tüm Metin

  Zeytindeki gizli cevher
Türkiye, yeterince duyuldu mu bilmiyorum, çok önemli bir adım daha attı. Orman Bakanı Nami Çağan ile Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Aksoy, aracı olan Şükrü Sina Gürel'in şahitliğinde bir protokole imza attılar.
Tüm Metin

  İstediğiniz aşk mı, meşk mi, yoksa...
Kimimiz de aslında meşk istediğimizin farkında değilizdir. Bir de 'sığınacak liman' isteyenimiz vardır. İşte bu testin amacı: Aslında ne istiyoruz? Aşk mı, ilişki mi, meşk mi, yoksa sığınacak bir liman mı? Test edelim görelim aslında neyin peşinde olduğumuzu, bakalım niye mutsuzmuşuz...
Tüm Metin

  Nerde o eski iftar sofraları?
Acısı ve sevinci ile nice Ramazanlar gördük. Zengin ve yoksul sofralarına oturduk.Kimi zaman ekmeği acıya banıp, aş eyledik, seferberlik niyetleri ile kalkıp, "top" sesleri ile oruç bozduğumuz günler de oldu. Hayatın lezzetinde en büyük payeyi şehirler şehri İstanbul'a vermek ve onun tadına bakmak başka şey, ifade edebilmek başka şeydir.
Tüm Metin

  Türkan Şoray'ın öteki yüzü
Açtıkları Türkan Şoray Sergisi'yle herkesi Beyoğlu'ndaki Elhamra Pasajı'na çeken Karşı Sanat Çalışmaları, Güzel Sanatlar Akademisi Resim bölümü mezunu bir grup arkadaşın hayali olarak ortaya çıkmış. Boya badanadan, kaligrafik yazıya, fuar dekorasyonundan, bayi toplantısı organizasyonuna kadar her işi yapmışlar.
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır