kapat
18.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Vampirler

Türk futbolunda ne zaman başarılar gelse, hep aynı vampirler ortaya çıkıp, kan emip, yaşamlarını sürdürmeye devam ediyor. Bu vampirler Türk futbolunun ileriye gitmesini, hatta yaşamasını zorlaştırıyor. Ama merak etmeyin. Az kaldı, yakın zamanda bu kan emicilerden kurtulacağız.

Aslında bu yazının başlığı "Sergen resitali" olacaktı. Ama hafta içinde milli maç sonrası öyle çirkinlikler yaşandı ki, başlığı değiştirmek zorunda kaldık.

Gelelim maça... D.Bakır, G.Saray'a göre güçsüzdü ama sahaya yüreğini koydu. Kapalı da açık da oynasalar fark yiyeceklerini bilen D.Bakır'ın hocası Yılmaz Vural, oyunu hiç çirkinleştirmedi ve takımına G.Saray'la başabaş bir futbol oynattı. D.Bakır takımı, gollerden sonra hiç bozulmadı ve bitiş düdüğüne kadar futbolun tüm gereklerini yerine getirdi. Ve 5 yedi.

D.Bakır'ın oyun alanını daraltması -ki, böyle yapmaları gerekiyordu- G.Saray'ın hızını zaman zaman kesti. Ama aradaki büyük kalite farkı ve G.Saray'da bireysel becerisi yüksek yıldızlar farklı skoru getirdi. Bu muhteşem skorun başrolünde de Sergen vardı. Bu kardeşim, fizikman güçlendikçe yeteneklerini daha fazla gösterme olanağı buluyor. Bu güzellikler çoğaldıkça da hem seviniyor hem de keyif alıyorum.

Sergen'in golü ofsayt
Doktorlar 2.5 ay süre biçmesine rağmen, sakatlığını 1.5 ayda atlatan Bülent ile Hakan Ünsal'ın biraz ağırlaştıklarını gördüm. Ama normal. Oynaya oynaya bu eksikliklerini gidereceklerdir.

Orta alanda Ayhan, çok iyi mücadele edip, çok koşarken "Takımdaki yerimi ayırın" der gibiydi. 3-4-3'le sahaya çıkan G.Saraylı futbolcular hücuma dönük olarak çok istekliydiler. Forvet oyuncuları rakip defansın arkasına çok iyi koşular yaptı. Ama pas isabeti oranının düşük olması farkın daha da büyümesini engelledi.

Hakem Kuddusi Müftüoğlu, iyi bir yönetim gösterdi. Bunda en önemli etken futbolcuların birbirleriyle dalaşmadan, taraftarı tahrik etmeden, itiraz etmeden oynamalarıydı.

Ancak, yardımcı hakemlerden Münir Takpak, bence biraz ofsayt dersine çalışmalı. İlk yarıda bir çok pozisyona yanlış değerlendirdi. Diğer yardımcı hakem Yılnur Önen de Sergen'in attığı golde yanılmıyorsam ofsaytı atladı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır