kapat
18.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

HA GAYRET! ATLATIYORUZ

IMF'nin 10 milyar dolarlık ek yardım sözüyle piyasada kara bulutlar dağılmaya başladı. Ekonomi artık daha umutlu bir döneme giriyor. IMF ile yeni anlaşma ve hükümetin hazırladığı yeni ekonomik paket 2002'de iç borcun çevrilemeyeceği korkularını rafa kaldırdı. Konsolidasyon, moratoryum gibi tehlikeler de atlatıldı. Hükümet IMF ile yeni anlaşmaya imza atmakla 2002 yılında seçime gitme seçeneğini ortadan kaldırdı. O nedenle piyasalar önümüzdeki yılla ilgili hesaplarını daha kolay yapabilecekler. Bu olumlu gelişmeler nedeniyle yabancı yatırımcılar dönmeye başladı. Yabancıların borsada dolaşımdaki hisse senetlerinden aldıkları pay son birkaç gün içinde yüzde 36'dan 39.5'e yükseldi.
Tüm metin


Mutlu değil huzurluyum!
* Aynı gazetenin yazarıyız ama ilk kez bir araya geliyoruz. Dıştan bakıldığında sizde bir 'Her şeyi ben bilirim' havası var. Bunun kaynağı bütün dünya klasiklerini ilkokulda okuyup bitirmeniz mi? Doğru teşhis. Çocukluğumdan beri çevremdekilerin önündeyim. O günlerde büyük kitapçılar da yoktu.
SON DAKİKA'DA


Ben kolej züppesi Yılmaz filozoftu
Fatoş Güney, Yılmaz Güney'le karşılaştığı 16 yaşından beri onun yoldaşı, karısı, en büyük destekçisi, zor günlerinin ortağıydı. Yılmaz Güney'in ölümünden sonra kendisiyle yapılan röportajları Güney Yayınları'ndan çıkan "Dağlar Kendini Seveni Sever" adlı kitapta toplayan Fatoş Güney, bu kitapla 'Çirkin Kral' efsanesini bir kez daha...
TÜRKİYE'DE

"Kaynak, kaynak dediğimiz borçtur"
Yes For Europe ve Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) tarafından yapılan toplantıda konuşan Özince, toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özince, IMF'den 10 milyar dolar ek kredi sağlandığı hatırlatılarak, bundan sonraki sürecin nasıl değerlendirilmesi gerektiğinin sorulması üzerine, ilave kaynak yaratılmasının...
EKONOMİ'DE

1'e 100 veren güzel
Bu yıl 51'incisi yapılan Dünya Güzellik Yarışması'nın birincisi dünyanın en fakir ülkeleri arasında gösterilen Nijerya'dan çıktı. Bahisçilerin 1'e 100 verdiği 18 yaşındaki bilgisayar mühendisliği öğrencisi Agbani Darego, 1'e 3 verilen Amerikalı güzeli "ezerek" kraliçelik tahtına oturdu.
DÜNYA'DA

Ankara'da Mumcu krizi
ANAP Genel Başkan Vekili Erkan Mumcu'nun Başbakan Bülent Ecevit'e "Köykent" projesi nedeniyle "çağdışı, geri kafalı ve yalancı" gibi ağır eleştirilerde bulunması, ANAP dahil tüm partilerde şok etkisi yarattı. Ecevit, Mumcu'nun sözlerini çok ciddiye almadığını belirterek, "Önemli olan Sayın Mesut Yılmaz'ın ne düşündüğü, ne söylediğidir.
POLİTİKA'DA

Hagi yoksa Sergen var
G.Saray'ın hemen her atağında Sergen'in imzası vardı. 2. dakikada Sergen'in ayağından çıkan topta Bülent Akın'ın ıskası, tribünlere saç-baş yoldurttu. 4 dakika sonra Hakan Ünsal'ın uzun topunu Ümit vücudunu kullanıp Sergen ile buluşturdu.
SPOR'DA

Vejetaryen Ebru kasap olursa!
Podyumlara adım attığı ilk günden beri pek çok ürünün tanıtımını başarıyla yapan manken Ebru Şallı, hayatının en zor dakikalarını kasap tezgâhında geçirdi. Çizgi Hipermarket'in İstanbul Gaziosmanpaşa mağazasının açılışında Aysu Baceoğlu ile birlikte görev yapan Ebru Şallı, vejetaryen olduğu için marketin et reyonunda bir ara yoğun...
MAGAZİN'DE

Alkol ve sigaradan Ramazan'da kurtulun
Yeşilay Derneği Başkanı Selahattin Kaptanağası, Ramazan ayının, içki ve sigara gibi kötü alışkanlıklardan kurtulmak için önemli bir fırsat olarak değerlendirilebileceğini açıkladı. Selahattin Kaptanağası kişilerin, tedaviyle vazgeçmeye çalıştıkları alkol ve sigaradan, Ramazan ayında bir süre için de olsa uzaklaştıklarını ifade ederek...
SAĞLIK'DA

Laf atan paşa paşa tazminat ödeyecek
İstanbul'da oturan davacı kadın G., kendisine laf atan S. aleyhine "manevi tazminat" ödemesi gerektiği iddiasıyla hukuk mahkemesinde tazminat davası açtı. Ancak, davanın görüldüğü mahkeme, yaptığı yargılama sonunda, tazminat talebini reddetti.
MELODİ'DE



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HYDE PARK
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun
KAMPÜS
Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya Eğitim Sistemleri Lisan Okulları ve bir çok temel bilgiler
DÖVİZ FİYATLARI
DOLAR 1,506,000 1,515,000
MARK 680,000 685,000
EURO 1,329,000 1,336,000
Diğer döviz bilgileri

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır