kapat
15.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 
Türkiye'nin kasaları tıka basa döviz dolu... Ancak piyasalarda güven sorunu aşılamadığı için birkaç milyon dolarlık talepte bile döviz füze gibi fırlıyor.
Dolar yine yükseldi
Hükümette kavga yok, reformlar yürüyor, ihracat ve turizm gelirleri patladı, enflasyon iniyor, IMF'den programa övgü yağıyor... Ama piyasanın ateşi bir türlü düşmüyor. Dolar dün 1 milyon 470 bin liraya çıktı, bono faizi yüzde 98'e yükseldi, borsa ise 8900 puana geriledi...
Dövize endeksli hayatlar
Piyasa o kadar sığ ki, borsada birkaç satış emri endeks düşürüyor, birkaç milyon dolarlık talep dövizi zıplatıyor. Dövizde günlük işlem 50 milyon doları bulmuyor ama bu bile okul taksidinden ev kirasına kadar hayatı dolara endeksli milyonların uykusunu kaçırmaya yetiyor.
Kapalıçarşı'daki Teksas
"Piyasa Teksas'a döndü, 40-50 milyon doları bulunan neredeyse 65 milyonun kaderiyle oynayacak güce sahip oldu" diyen bankacılara göre tek çözüm var: Piyasadaki güven bunalımının aşılması. Bunun için de Merkez Bankası'nın ağırlığını koyması.
IMF: Türkiye'de işler yolunda
IMF Avrupa Direktörü Michael Deppler, "Türkiye'de ekonomik program olumlu sonuçlarını vermeye başladı" dedi. Deppler güçlü ekonomik göstergelere piyasaların güvenle bakmasının "An meselesi" olduğunu belirtti.


Amblemi ampul ilhamı Voltaire!
Tayyip Erdoğan ve arkadaşları Adalet ve Kalkınma Partisi'ni (Ak Parti) kurdu. Partinin amblemi ampul oldu. Erdoğan, Fransız düşünür Voltaire'in ünlü sözünü ilke edindiklerini bildirdi: "Görüşlerinize katılmıyorum ama bu görüşlerinizi ifade edebilmeniz için canımı fedaya hazırım."

Fener-Cimbom dinlemez küme düşürürüz
Futbol Federasyonu kulüplere gözdağı verdi: Kimi kaça transfer ettiğinizi biliyoruz. Ödediğiniz paraları düşük gösterirseniz canınızı yakarız

Çin devi Varyag'a Boğaz izni çıktı
Genelkurmay Başkanlığı, Çin ile Türkiye arasında sorun olan Ukrayna bandıralı dev Varyag gemisinin boğazlardan geçişine tüm tedbirlerin alınması kaydıyla izin verdi. Karar Denizcilikten sorumlu Devlet Bakanı Mirzaoğlu'nu kızdırdı.

İran, Hazar'a asker yığıyor
Hazar Denizi'ndeki petrolü paylaşma kavgası büyüyor. Azeriler'in araştırma yapmasına izin vermeyen İran, bölgede savaş gemileri ve uçaklarından oluşan askeri gücünü artırdı.

Saddam'ın aşkı müzikal oluyor
Irak lideri Saddam Hüseyin'in Zabibah ve Kral adlı romanı müzikale uyarlandı. Provaları başlayan müzikal yakında Bağdat'taki Ulusal Tiyatro'da sergilenecek. 160 sayfalık romanda Kral'la (Saddam) Zabibah (Irak) arasındaki aşk konu ediliyor.

Devletten tek kuruş gitmeyecek
On günlük balayından dönen Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel, ay sonu çıkacağı seyahatin tüm masraflarını Avustralya hükümetinin karşılayacağını açıkladı. Gürel "Eşim de davetliydi ama işleri olduğu için gelemeyecek" dedi.

Bilge Kağan hazinesi ortaya çıktı
Yıllardır izi sürülen Moğolistan'daki Bilge Kağan hazinesini 35 Türk bilimadamı gün ışığına çıkardı. 1300 yıllık paha biçilmez eserler 250 bin dolarlık bütçeyle iki yıl süren kazılar sonucu bulundu. Hazine Türkiye'de de sergilenecek.

GÜNÜN İÇİNDEN

Baskın yanlışlıkla oldu
C Motelleri'ne baskın
62 bin doları alamadı müzik şirketini bastı
Urfa usulü kavga

POLİTİKA

Tayyip riski göze aldı
7 kritik düzenleme liderler zirvesinde
Çakırbeyli'de bayram havası
KISA KISA KISA

EKONOMİ

Kırlangıç Anadolu'da
Özelleştirmeden önce Telekom'u yenileyeceğiz
Alcatel'den KOBİ'lere fırsat
Kardemir koltuktan etti

SPOR

Bitsin artık bu çile
Finallere havlu attı
Çabuk kaybol!
İspanya'dan daha iyi
Rusya idman takımı oldu
'Aman abartmayın'


banner

Dolar
Mark
Altın
Euro
Borsa
1.458.000
668.000
86.500.000
1.307.971
8.919

Adana
Afyon
Ankara
Antalya
Bursa
D.Bakır
Edirne
25/35
16/32
18/31
25/35
21/33
21/41
19/34
Erzurum
İstanbul
İzmir
Manisa
Samsun
Trabzon
Van
05/28
24/30
24/34
24/35
22/28
23/26
13/29


Milli Piyango
Sayisal Loto

1-11-21-27-46-48


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır