kapat
15.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Tek kuruş külfetim olmayacak


ABD'deki 10 günlük balayı tatilinden dönen Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel, Ağustos ayı sonunda yapacağı Çin ve Avustralya gezileriyle ilgili açıklamada bulundu.
Bakan Gürel, "Devletin cebinden tek kuruş çıkmadan Avustralya Hükümeti'nin resmi davetlisi olarak bu geziyi gerçekleştireceğiz. Ancak eşim de resmi davetli olmasına rağmen bu gezilere benimle beraber gelemeyecek" dedi. Gürel SABAH'a yaptığı açıklamada "Daha önce ben muhatabım olan bakanı ağırlamıştım. Onlar da beni Avustralya'ya devlet davetlisi olarak çağırdılar" dedi.

Bakan Gürel, Çin'i ziyaret etmesinin sebebini ise "Avustralya'ya giderken bir yerlerde durak yapmak gerekiyor. Bunun için de en uygun yer Çin. Orayı seçmenin nedeni ise, Çin ile olan ilişkilerimizi geliştirme isteğimizden kaynaklanıyor" diye açıkladı. Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel ayrıca eşi Zeliha Sapmaz'ın Fransız Büyükelçiliği'ndeki görevinden ayrılacağını vurguladı.

ECEVİT BAKANLARI TOPLADI
Öte yandan Ecevit, dün Gürel'in dışında hükümetin DSP kanadındaki diğer bakanlarla da görüştü. Başbakan, Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in katılmadığı toplantıdan sonra yaptığı açıklamada "Sayın bakanlar yurt gezilerine ilişkin bilgi verdiler" dedi.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır