kapat
15.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Alcatel'den KOBİ'lere fırsat


Alcatel, KOBİ'lere yeni iş fırsatı sunabilmek için internet sitesi yarattı. Siteden sipariş alınıp dünyayla iletişim kurulabilecek
Ünlü telekomünikasyon şirketi Alcatel'in e-ticaret birimi, KOBİ'lere elektronik ortamda yeni iş fırsatları yaratmak için http://www.toptanpazaryeri.com adlı yeni bir internet sitesi kurdu. Üretici, toptancı ve dağıtıcıların hizmetine açılan site, şirketlere, banka ve lojistik entegrasyonla birlikte bir bütün olarak şirketler arası e-ticaret olanağı sağlıyor. Alcatel e-Ticaret Genel Müdürü Tayfun Türkalp, proje ile KOBİ'lerin internetin olanaklarından yararlanarak daha az insan gücü ve yatırımla pazarlarını genişletme ve rekabet avantajı imkanı bulacaklarını belirtti. Türkalp, şunları söyledi: "Ülkemizde 8 ile 200 arasında çalışanı olan yaklaşık 30 bin civarında KOBİ bulunuyor. Bu şirketlerin küresel iş dünyasında rekabet edebilmeleri için işlerini hızla elektronik iş ortamına taşımaları gerekiyor. Toptanpazaryeri.com ile TV fiyatına KOBİ'lere dünyanın kapısını açıyoruz."

Site ile üye şirketler için bankacılık işlemi gerçekleştirmeden sipariş alıp vermeye, güncel haberlerden yurtdışı pazarlarla ilişki kurmaya kadar birçok alanda hizmet vereceklerini anlatan Türkalp, yıl sonu itibariyle hizmet alan KOBİ sayısının bine ve bir yıl içinde 3 bine ulaşmasını beklediklerini kaydetti. Sistemde fuar alanı ve satıcı olarak yer alacak KOBİ'lerin giriş ücreti ve yıllık abone ücreti olarak ödemesi gereken 1,500 doların yüzde 75'inin Teknoloji Geliştirme Vakfı tarafından hibeyle karşılanacağını bildirdi. Türkalp, site maliyetinin 2 milyon dolar olduğunu ifade etti.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır