|
|
|
|
|
|
Bir yaz akşamı romantizmi menüsü
Biberiyeli (rosemaryli) tavuk 2-4 kişilik * 4 adet tavuk kalça şiş
* 2-3 diş sarımsak
* 1 demet taze biberiye
* Tuz, karabiber Bir çelik tencereye tavuk parçalarını, ince doğranmış sarımsakları, biberiyeyi, tuz ve karabiberi koyup kapağını kapatın. Orta ateşte yaklaşık 20 dakika iyice pişirin. Tavukları bir-iki kere çevirip her yerinin aynı oranda pişmesini sağlayın. Üzerinde taze biberiye dalı ve yanında patates gratenle sıcak servis yapın.
Patates graten * 4-5 adet orta boy patates
* 1 kutu krema (200 gram)
* 2-3 diş sarımsak
* 1 su bardağı süt (gerekirse) Patatesleri soyup yıkadıktan sonra, ince halkalar halinde doğrayıp fırına girebilecek yavan bir kabın içine düzenli bir şekilde yerleştirin. Doğranmış sarımsakları patateslerin arasına koyduktan sonra, üzerine bir kutu kremayı döküp yayın. Krema, patatesleri kaplamadıysa bir miktar süt ilave edin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırına koyun ve yaklaşık 35-40 dakika, üzeri kahverengimsi bir hal alana kadar pişirin ve sıcak servis yapın.
Fırında kremalı şeftali * 2 adet orta boy şeftali
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 3 yemek kaşığı toz şeker
* 1 kutu labne peynir
* 1 kutu krema (200 gram) Bir kutu kremayı iki yemek kaşığı şekerle çırpın. Labne peynirini ekleyip çırpmaya devam edin. Çırpma işlemi bitince karışımın üzerini kapatıp, dolaba koyun ve iki saat buzdolabında bekletin. Şeftalileri ortadan ikiye ayırın. Bir kaşık tereyağını şeftalilerin üzerine sürün. Kalan bir kaşık şekeri de şeftalilerin üzerine serpin. Fırının ızgara kısmını çalıştırıp şeftalileri, çukur kısımları üstte kalacak şekilde tepsiye yerleştirin. 200 derecede 15-20 dakika pişirin. Biraz ılık hale gelince kremayla birlikte servis edin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|