kapat

16.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
TEBA

GÜNGÖR MENGİ
İktidara doping
Avrupa Birliği'ne üye adaylığı, ekonomik istikrar tedbirlerinin açıklanması ve IMF anlaşması ile yükselen heyecan söndü.

ÇETİN ALTAN
Süleyman Bey'deki kavram karışıklığı
Vaktiyle Batman valisinin icazetli girişimi sonucu kurulmuş özel birlik ve dışardan getirtilmiş özel silahlar konusunda, ortaya çıkan bazı tutarsızlıkların kamuoyuna yansıması üstüne; Süleyman Bey de, nedense bir açıklama yapma gereğini duydu ve ilk ağızda yanlış anlaşıldığını söyleyerek tekrar ettiği açıklamasında şöyle dedi:

NECATİ DOĞRU
Ölürse eşi 12 maaş alıyor!
Yazdık yazdık bitmiyor, lafın lafı açması gibi kıyak da kıyağı açıyor. Sabrınıza sığınarak şunu da yazayım: Tanrı göstermesin, bir milletvekili trafik kazası geçirip ölürse ya da eceliyle hayata gözlerini yumarsa ne olur?

HINCAL ULUÇ
İstanbul'da asayiş bitti!..
İstanbul'da yankesicilik, kapkaççılık ve gasp, rekorlara vuruyor.. Adamlar artık tenha yer aramıyor, kentin en kalabalık yerlerinde pervasızca mesleklerini icra ediyorlar..

SEDAT SERTOĞLU
Gayri ciddilik
Ankara bu hafta iki konuda, batı dünyasına, devlet ciddiyeti ile hiç mi hiç bağdaşmayan, bir görüntü verdi.. Bir yanda ciddi işler yapar ve batı bizi ciddi devlet olarak alırken, kalkıyoruz, şimdi aşağıda okuyacağınız iki olayda, "ciddiyetsizliğimizi" gösteriyoruz.

RAUF TAMER
"Rutin dışı"
Olay'ın üzerine gitmek başka, olay'ı sömürmek başka. Devletin en tepesi olan Cumhurbaşkanı'ndan tutun, Jandarma Genel Komutanı'na, ordan Başbakan'a kadar bütün yetkili ağızlar, şu meşhur silâh işinde bir anormallik yok, kuşku duyacak nokta kalmamıştır diyorlar, biz hâlâ meseleyi skandal sınıfına sokmaya çalışıyoruz.

YAVUZ DONAT
Kararlılık-2000
Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz'la "aynı gün" yaptığımız görüşmelerin "notlarını" gözden geçirirken... "Bir şey" dikkatimizi çekti.

ZÜLFÜ LİVANELİ
Patates matates
Son günlerde Türkiye gündemine bir de patates meselesi girdi. Gerçi bu besin, Erbakan'ın Refah Partisi'nden olmayanların, patates dininden olduğunu söylemesiyle siyasi literatürde yerini almıştı ama bu seferki dert başka.

MURAT BİRSEL
Bir teleskop veya mikroskopla daha güzel bir Türkiye'ye doğru!...
Bu yazının başlığı, "90 dolara bir çocuğun hayatını değiştirin o da Türkiye'yi değiştirsin, dünyayı değiştirsin" şeklinde olabilirdi.

CAN DÜNDAR
Batman'dan bir çığlık
Batman'da yaşayan bir yerel siyasetçi ile konuştum dün... "Nasıl Batman'da durum" diye soracak oldum; yıllar boyu kapalı tutulmuş bir vana açılınca nasıl su püskürtürse öyle öfkeyle püskürdü:

ŞÜKRÜ KIZILOT
Memurların serveti incelemeye alınıyor!..
Şubat ayı, memurlar için önemli bir ay. Her memur, kendi el yazısı ve imzasıyla, ne kadar malı, mülkü, parası, altını, mücevheri, alacağı ve borcu varsa bildirecek.

İLKER SARIER
Hatasız kul olmaz
Pazartesi günkü Sabah'ta "önemli" bir hata yaptık. MÜSİAD Başkanı Erol Yarar'ın düğününde çekilmiş bir fotoğraf ile aynı oteldeki "Lions"ların toplantı fotoğrafı karıştırıldı...

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır