kapat

15.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Atel
GÜNGÖR MENGİ
Allah'ın cezası!
Harbiye Marşı "Kanla, irfanla kurduk biz bu cumhuriyeti" der. Belki öyleydi ama sonra "kaderci" olduk.İlimin, irfanın yerini cahil cüretinin kışkırttığı adam sendecilik, siyasi rüşvetler ve oy sömürüsü aldı.

NURİYE AKMAN
Katil umulmadık çevreden çıkarsa ölürüm
Siz Ahmet Taner Kışlalı ile kardeş olmanın ötesinde iki iyi arkadaş mıydınız? - Hemen her gün konuşurduk. Zannediyorum ki dünyada benden daha yakın bir arkadaşı yoktu.

ÇETİN ALTAN
Küçük şeyler
Küçük şeyler vardır. Maddenin, enerjinin, çocuk yapma gücünün dışında, insanı insan kılan küçük şeyler. En hayalsiz gerçekçi, en inançsız nihilist, en kuru pozitivist bile ara sıra çocukluğundan bir sayfayı hatırlar.

CAN ATAKLI
Cezaevleri otel gibiymiş
Nesim Malki cinayetinin "azmettiricisi" olduğu iddiası ile tutuklanan Bursalı işadamı Erol Evcil'in kaldığı Kartal Cezaevi'nde dubleks odaya konulması ve odanın lüks mallarla tefriş edilmesi ile ilgili yazıya hemen cevap geldi.

MURAT BİRSEL
İstanbul deprem yönetmeliği
Yaşadıklarımızın acısını, yaşayacaklarımızın korkusunu ve deprem fobimizi bir an evvel geride bırakmayı umut ediyorum.Kalplerin acısıyla mantığı bazen ayırmak gerekiyor, şimdi mantık yürütelim...

İPEK CEM
Clinton Türkiye'de
Beklenen an gelip çattı ve ABD Başkanı Clinton Türkiye ziyaretine başladı. Bir önceki gün eşi Hillary ve kızını ülkemize gönderen Clinton, Ankara'daki temaslarının ardından 18-19 Kasım'da AGİT zirvesine katılacak. ABD Başkanının ziyaretini olağandışı bir niteliği yok.

TAYFUN DEVECİOĞLU
Ciddi bir Deprem Kurulu oluşturulsun
Düzce- 12 Kasım akşamı, saat 19.00'a yaklaşıyor. Kamyoncu Kadir Akar Bolu Dağı Geçişi'nde ilerliyor. Yükü ağır. Bolu'dan aldığı tomrukları Çilimli'ye götürüyor. Kadir Kaptan 41 yaşında. Kamyonu ise 1969 model Inter.

YAVUZ DONAT
Panik yapmadan
KAYNAŞLIPazar, saat 13.00... Düzce'de, Hükümet Konağı'nın önünde ateş yanıyor... Hükümet Konağı "hasarlı." Konağın önüne çadırlar kurulmuş.Çadırların önünde insanlar...

CAN DÜNDAR
Alışmayalım, çalışalım
Her yetkilinin ağzında aynı öğüt: "Depremle yaşamaya alışın!" Tamam alışalım.Bu ülkede hangi felaketle yaşamaya alışmadık ki zaten; sokakta terör acısıyla, yollarda trafik kazasıyla, ormanda yangın belasıyla, Boğaz'da tanker faciasıyla...

ŞÜKRÜ KIZILOT
Mali yönetim ve koordinasyon eksikliği
Mali yönetimde, üzerinde durulması gereken önemli hususlardan biri de, kamu mali yönetimindeki parçalanmışlık ve koordinasyon noksanlığından kaynaklanan sorunun giderilmesi ile ilgili.

SEDAT SERTOĞLU
Zirveye doğru..
Başkan Clinton'ın Türkiye gezisi ile birlikte, ülke tarihimizin en büyük zirve toplantısı için geri sayım başladı..İngiltere Başbakanı Tony Blair hariç tüm liderlerin uçakları önümüzdeki günlerde İstanbul Atatürk havalimanına inecek..

RAUF TAMER
Tercümesi?..
Yer Bilimcilerimiz, -adı üstünde- Bilimci oldukları için, her şeyleri bilimsel.Ekran'a getirdikleri krokiler bilimsel... Terimler bilimsel... yorumlar bilimsel...

AHMET TAN
Clinton ve Kıbrıs
Kıbrıs konusunda da İngiliz ve Amerikan çizgileri birbirine oldukça paraleldir. Kıbrıs, AGİT Zirvesi'nde tam değilse bile Başkan Clinton'ın Ankara'da yapacağı görüşmelerde masada herhalde olacak. Ankara'daki ikili, İstanbul'daki çoklu zirveden ne sonuç çıkar?

AHMET VARDAR
Bilin bakalım bu adam kim?...
Şimdi size bir bilmece soracağım. Hani "Bir bilmecem var çocuklar" gibi birşey... Ülkemiz çok ilginç bir yer... Düşünebiliyor musunuz, doktorun biri diyaliz hastalarından rüşvet aldığı için, hakkında yapılan savcılık soruşturması sonunda tutuklama istemi ile mahkemeye çıkarılıyor ve tutuklanarak içeri atılıyor.

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır