kapat

15.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ezme mercimek çorbası
Malzemesi
* Bir buçuk su bardağı kırmızı mercimek
* 1 adet soğan
* 1 adet tavuk suyu tableti
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı un
* Yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber
* Tuz

HAZIRLANIŞI
Soğanı küçük küçük doğrayıp, yarım çay bardağı sıvı yağda sote edelim. Soğanlar pembeştiğinde mercimeği ve yeterince suyu ekleyip, mercimekler hamurlaşana dek pişirelim. Ateşten almadan evvel içine tavuk suyu tabletini ve tuzunu ekleyelim. Ayrı bir yerde unun ortasını açalım. Tuz ve azar azar su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru küçük kareler halinde keselim. Tavada tereyağını eritelim. Hamur parçalarını yağın içinde kıtırlaşana dek kavuralım. Tavayı ateşten almadan önce toz kırmızı biberi ekleyelim. Mercimeği blendırdan geçirelim (veya tel süzgeçten). Çorbayı kaselere alalım. Üzerine hamur kırıntılarını ve yağını birlikte dökerek, servis yapalım.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır