Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Aksesuarsız çıkmayanlara

Renkli babetlerden plaj terliklerine, leoparlı şapkalardan etnik takılara kadar her annenin zevkine uygun bir aksesuar mutlaka vardır. "Aksesuar takmadan çıkmam," diyen annelere öneriler...
Anneler Günü hediye alternatifleri arasında ilk akla gelenlerden biri aksesuar olur. Çünkü hemen her kadının kendine yakıştırdığı bir aksesuar vardır. Ama önemli olan annenize her yıl aynı şeyi değil, onun zevkine uygun ve trendy olanları almak. Bu sezon ayakkabıdan terliğe, çantadan takıya, güneş gözlüğünden şapkaya kadar birbirinden şık aksesuarlar var.

Ayak sağlığına önem verenler anneler için Ceyo'da pek çok alternatif yer alıyor. Ceyo'nun klasikten moderne uzanan koleksiyonunda, günün her saatinde giyilebilecek terlik, sandalet ve ayakkabılar bulunuyor. Tasarımlarda sade şıklıktan, iddialı ve göz alıcı parıltılılara kadar her şey var. Yine kendine önem veren anneler için mıknatıslı ayakkabı Otafuku, iyi bir alternatif. Otafuku ayakkabılarda eksik manyetizmanızı tamamlamak üzere her bir tabanda üç mıknatıs var.

Bu mıknatıslar akupunktur noktalarını uyarıyor ve bu sayede hücre zarından toksinlerin atılmasıyla, gerekli oksijen ve besinlerin geçişi kolaylaşıyor. Bunun yanı sıra kan dolaşımının düzenlenmesi ve eklemlerdeki ağrıların giderilmesi amaçlanıyor. Şimdi Japon sağlık ayakkabısı Otafuku, 15 Mayıs'a kadar ve terlikler hariç olmak üzere tüm modellerden satın alanların annelerine gerçek inci kolye hediye ediyor.

Yaza şimdiden hazırlanmak isteyenler için Havaianas'da 2008 trendini yansıtacak modeller var. Bunların arasında geçtiğimiz yıllarda da büyük ilgi gören High serisi yer alıyor. Havaianas'lar Zeki Triko, Boyner, YKM, Penti ve Divarese Mağazaları'nda satılıyor. Twigy mağazalarında ise 7-11 Mayıs tarihleri arasında tüm ürünler yüzde 25 indirimli olacak. Bu ürünleri 39.90 YTL ile 45 YTL arasında Boyner, YKM, Ayakabı Dünyası, İnci ve Twigy mağazalarında bulabilirsiniz. Polaris de Anneler Günü'ne bu yıl 'Çiçek Anneler' adını verdiği koleksiyonuyla bütünlük içinde hazırlandı. Modern tasarımların yanı sıra genç anneler için, klasik, spor, abiye modeller de var.

ALDO, 2008 İlkbahar koleksiyonu ile ayakkabıdan çantaya, kolyeden küpeye, saatten bileziğe, gözlükten şapkaya kadar birçok hediye sunuyor. ALDO'nun doğal materyaller ve renkleri kullanarak hazırladığı yeni sezon koleksiyonu doğayı ve eski zamanları bize getiriyor. Romantik temasında yuvarlak burunlar, İspanyol tarzı modeller ve kalın topuklar koleksiyonun ana modellerinden...

PULLU PAYETLİ...
İtalyan ayakkabı markası Baldinini, gösterişten hoşlanan anneleri pullu, payetli modellerle şımartırken, düz sandaletlerle de sadeliği tercih eden annelere sesleniyor. Ayakkabının yanı sıra koleksiyonunda büyük rugan çantalar, güneş gözlükleri, takılar, deri cüzdanlar da bulunuyor. Tasarımlarıyla ünlü bir diğer İtalyan ayakkabı ve çanta markası Braccialini'ye de göz atabilirsiniz.

Matraş'ın koleksiyonunda bu yaz renklilik göze çarpıyor. Sarılar, yeşiller, pembeler, hem dolgu topuklularda hem de babetlerde bahar havası estiriyor. Tüm ayakkabı ve çantalarda, 11 Mayıs'a kadar yüzde 20 indirim avantajı bulunuyor. Aksesuar denilince son zamanlarda ilk akla gelen markalardan biri olan Accessorize mağazalarında çantadan şapkaya, kolyeden küpeye, cüzdandan yüzüğe, terlikten pareoya, bikiniden fulara kadar birçok hediye seçeneği bulmak mümkün. El işçiliği ile ortaya çıkan gösterişli detayların yanı sıra 70'lerin hippi döneminden etkiler, modern dokunuşlar ile Geyşa cazibesi dikkat çekiyor...

SPORTİF ANNELERE ÖNERİLER
Her yaştan seveni olan Converse, Anneler Günü'nde ayakkabı modellerinin yanı sıra tişört koleksiyonu ile de renkli seçenekler sunuyor. Baharın ve yazın tüm sıcak renklerini yansıtan Chuck Taylor modeli, sarı, kırmızı ve yeşilin en canlı tonlarını bu modelde harmanlıyor. Ayrıca siyah, beyaz, krem, gri, pembe, mavi ve mor renkli klasik modeller her dönem olduğu gibi bu sezon da Chuck Taylor'ın gözde renkleri arasında. Nike'ın yaz koleksiyonunda yer alan ve denizci detaylarıyla dikkat çeken Fin'Star Ballerina ayakkabı, sportif annelere rahatlık ve şıklığı bir arada sunuyor. Kavrayış özelliğiyle hareket özgürlüğü de sağlıyor.

Renkli bir hediye almak isteyenler için geçtiğimiz yıldan beri çok popüler olan Crocs ayakkabılar var. Zarif ve şık anneler için Prima, neşeli ve sportif anneler için Mary Jane, trendy anneler için ise Cayman modelleri bulunuyor. 159 gr. ağırlığındaki Crocslar, bakteri ve koku üretmemesiyle ünlü. Yeşil Mağazaları'nda 11 Mayıs'a kadar sürecek kampanya kapsamında bir çift Crocs kadın modeli alan herkese mücevher çantası hediye ediliyor.

Annenize, ünlü model Gisele Bundchen'in seçtiği Vogue marka bir gözlük de hediye edebilirsiniz. Geniş ve görkemli veya keskin kenarlı ve sportif biçimler; ince detaylarla aşırı parlak bir görünüm verilen çerçeveler; iyi görünümlü bombeli lensler; yıldızlar ve parlak taşlar gibi detaylar Gisele'in seçtikleri arasında yer alıyor.

LÜKSTEN VAZGEÇEMİYORSANIZ...
Çanta ve ayakkabıda dünyaca ünlü pek çok ismin de tercih ettiği Michael Kors marka çanta ve Castaner marka ayakkabılar, geniş renk ve model seçenekleriyle Harvey Nichols İstanbul'da. Henüz 19 yaşında New York'taki bir butiğe tasarım yaparak başladığı kariyerindeki ilk işinde moda otoritelerinin dikkatini çeken Michael Kors, kazandığı birçok ödülle günümüz Amerikan modasının en ünlü tasarımcılarından biri. Jennifer Lopez, Charlize Theron, Catherine Zeta-Jones, Madonna, Gwyneth Paltrow ve Liv Tyler gibi birçok Hollywood yıldızının da tercihi olan Michael Kors (MK) imzalı ürünler, annelerine Castaner farklı hediye seçeneği arayanlar için şık alternatifler oluşturuyor.

Louis Vuitton'da da çok özel hediye alternatifleri var. Çantadan ayakkabıya, cüzdandan gözlüğe, fulardan saate kadar çok farklı zevklere hitap eden ürünler, hem klasik hem de modern tarzlara uygun seçenekler yaratıyor. Louis Vuitton 2008 ilkbahar-yaz koleksiyonunun en ilgi çekici modelleri arasında yer alan monogram desenini taşıyan Galliera çantaların iki farklı boyu bulunuyor. Sportif bir tarzı benimseyenler için Neo Cabby çantaların mavi ve siyah denim modelleri sunuluyor. Güneş gözlükleri ise geniş çerçevelilerden çerçevesiz olanlara kadar farklı renk ve tasarımlarıyla dikkat çekiyor.

LEOPARLI ŞAPKALAR
Leopar desenli tasarımıyla dikkat çeken Tosca Blu Africa Serisi'ndeki şapka, cüzdan ve çantalar iddialı görünmeyi seven anneler için. İster güneşli havalarda, isterse aniden başlayan bahar yağmurlarında rahatlıkla kullanılabilen şapkaları ile Tosca Blu Africa Serisi, oldukça kullanışlı. Bu şapkaları aynı desendeki cüzdan ve çantalarla kombinleyerek annenizin şıklığını daha da pekiştirebilirsiniz.

Assortie Anneler Günü Koleksiyonu'nda, geçen sezonun da olmazsa olmazları arasında yer alan siyah, beyaz, dore ve lamenin hakimiyeti göze çarpıyor. Baharı çağrıştıran pırıltılı çantaların yanı sıra sade ve zarif modeller de var. Bunun yanı sıra büyük boy ve portföy çantalarla kombine edilebilecek takılar, gece ve gündüz kullanılabilme olanağı sunuyor. İnci de hem spor hem klasik tarzın bir araya getirildiği tasarımlarda yerini almış durumda.

11 Mayıs'a kadar Yeşil mağazalarından yapacağınız 75 YTL ve üzeri alışverişlerinize birbirinden renkli ve plajdaki şıklığınızı artıracak T-box pareo hediye ediliyor. Böylece annenizi iki kez mutlu edebilirsiniz. Kırmızıdan beyaza, lameden doreye birbirinden farklı, yaz mevsiminin sıcaklığını yansıtan renkleri ve modelleri Yeşil koleksiyonunda bulabilirsiniz.