Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hoş bir saat, şık tasarımlı bir cep telefonu ya da bir çiçek kır çiçeği... Seçeceğiniz farklı bir hediyeyle annenizi özel hissettirebilirsiniz. Ona hediye seçerken aşağıdaki seçeneklere göz atmadan karar vermeyin
Henüz annenize nasıl hediye alacağınıza karar vermediyseniz, bol ürünün olduğu büyük bir mağazayı dolaşarak seçiminizi yapabilirsiniz. Dünyaca ünlü markaların, ev tekstilinden sofra ürünlerine; ev aksesuarlarından banyo ürünlerine kadar uzanan, çeşitli modellerinin bulunduğu Beymen Home'larda, yaşadığı mekânı önemseyen anneler için farklı hediye seçenekleri bulunuyor. Missoni, Ralph Lauren, Etro ve Blumarine gibi ünlü markaların yanı sıra; La Fablier, L'origine, Daum, Brown Jordan, Medard de Noblat gibi yepyeni markaların koleksiyonları arasından annenize uygun bir hediye seçebilirsiniz. Mudo Concept'in geniş ürün yelpazesinden de annenize uygun bir şeyler bulmanız mümkün. Ev ve yaşam için ihtiyaç duyulan birçok ürünü aynı çatı altında sunan Mudo Concept'te, kişisel aksesuar ürünlerinden, dekoratif objelere kadar pek çok hediye seçeneği var. Annenizle mutlu anlarınızı paylaştığınız fotoğrafları Mudo Concept'in değişik formlu çerçeveleri ile bütünleyebilir, rengârenk yemek takımları ile annenize şık sofralar hazırlayabilirsiniz. Gerçeği ile ayırt edilemeyecek kadar doğal, yapma çiçeklerle özel olarak hazırlanan aranjmanlar da hoş bir sürpriz olabilir.

Tasarım ve dekorasyon dünyasının profesyonellerini aynı çatı altında toplayan Elite Concept'te de farklı hediye seçenekleri bulabilirsiniz. Burada kişisel aksesuarlardan ev ve bahçe için şık dekoratif objelere kadar pek çok hediye alternatifi var. Yağlıboya tablolar, yatak örtüleri, farklı formlarda mumlar, porselen yemek takımları, bahçe ve ev için dekoratif ürünler, ipek yastıklar, cam objeler ve gerçeği ile ayırt edilemeyecek kadar doğal görünümlü yapma çiçekler alabilirsiniz.

BALKONDA BOSTAN
Peki annenize küçük bir pencere önü bostanı almaya ne dersiniz? Hem annenize yeni bir hobi kazandırabilir hem de kendi yetiştireceği doğal, katkı maddesiz sebzeleri yeme zevki verebilirsiniz.

Üstelik bahçe sahibi olmadan. Botanika tarafından üretilen 'Pencere Önü Bostanları'nın yeşillenmesi için sadece su verilmesi yeterli. Balkonda veya evin herhangi bir köşesinde yetiştirilebilen bu bostanlar şu anda 10 farklı çeşidiyle satış noktalarından temin edilebiliyor. Saksı halinde satılan bostan çeşitleri içinde tere, roka, taze soğan, dereotu, turp, maydanoz, semizotu, hindiba, buğday çimi ve kedi çimi gibi bitki tohumları bulunuyor.

Annenize şık bir defter de hediye edebilirsiniz. Özel hazırlanan swarovski taşlı LaVorte butik defterleri Anneler Günü nedeniyle, 5-11 Mayıs tarihleri arasında, yüzde 20 indirimli satılacak. Doğa, gizem, bereket, sevecenlik, aşk, sadelik ve asaletten esinlenerek hazırlanan LaVorte ürünlerinde kullanılan tüm materyaller, tamamen el yapımı olarak hazırlanıyor. LaVorte defterlerini, Megavizyon, D&R, Nezih gibi mağazalardaı Cevahir Alışveriş Merkezi ve İstinye Park Alışveriş Merkezleri içerisindeki Notebook mağazaları ile İzmir, Bursa ve İzmit'teki Özdilek mağazalarından satın alabilirsiniz. LaVorte butik defterlerinin fiyatları, 125 YTL'den başlıyor.

GÖZÜNÜZ ARKADA KALMASIN
Günümüz anneleri teknolojiyi yakından takip ediyor. Örneğin Toshiba'nın minik kamerası Gigashot birçok annenin ilgisini çekebilecek bir hediye olabilir. Toshiba Gigashot mini kamera 100 gb kayıt etme kapasitesi ve şık tasarımı ile dikkat çekiyor. Yine ince, hafif, geniş kapasiteli ve taşınabilir bir bilgisayar olan Toshiba R500 de özellikle çalışan anneler için iyi bir tercih.

Üzerinde dahili optik sürücüsü bulunan Portege R500 sadece 779 gram ağırlığında. Günümüzün çalışan anneleri için belki de en can sıkıcı durum, küçük bebeklerinden ayrı kalmak. Sürekli onları düşünüp, "Yemeğini yedi mi, uyuyor mu, şimdi ne yapıyor?" diye merak ederler. Yenilikleriyle teknoloji dünyasına yön veren Panasonic, annelerin bu sıkıntılarını özel kamera modelleri ile gideriyor. BL-C1 veya BL-C111 olarak iki farklı modeli bulunan sistem, görüntüye biri girdiği zaman, ebeveynleri hemen e-posta ile uyarıyor ve görüntüleri cep telefonundan da izleme olanağı sağlıyor. İzleme sırasında, görüntünün belli kısımlarının yakın ve ayrıntılı görüntülenebilmesi için bu üründe zoom fonksiyonu da bulunuyor.

YATAKTA KAHVALTI KEYFİ
Annenizi bu özel günde şımartmak istiyorsanız kahvaltısını hazırlayıp yatağına götürebilirsiniz. Luxuria'daki markaların içerisinden seçeceğiniz kahvaltı takımı ve aksesuarlarla, sürpriz kahvaltı tepsinizi şık ve özel kılabilirsiniz. Luxuria'nın örnek olarak hazırladığı bu özel tepside Daum güller, Saint Louis mor renkli kristal bardak, Lalique balık, Zanetto tepsi, Bernardaud frivole takım, Siren Ertan dantelli tepsi örtüsü, kristal kenarı 925 ayar gümüş bantlı sütlük ve şekerlik yer alıyor.

Anneniz için bir tasarımcının elinden çıkmış çok özel bir hediye de seçebilirsiniz. Koleksiyon, anneannelerimizin çeyiz sandıklarını süsleyen gümüşlerin ve çay bardaklarının çağdaş bir yorumla buluştuğu İstanbul serisini, geleneksel sofra kültürünün asaletini modern bir çizgiyle buluşturan masa örtülerini, keten nevresimleri, her biri birer hikâyeye sahip olan yastık ve havluları Anneler Günü'ne özel bir seçki ile sunuyor. İstanbul çay bardağı, Faruk Malhan imzalı tekstil serisinde yer alan ve hikâyesi 12. yüzyıla dayanan dişi kuş figürünün stilize edildiği yastıklar, 1900'lere ait bir Türkistan semaverinden alınan erkek kuş motifinin yer aldığı havlu tasarımları ve annelerimizin sabun kokulu nevresim takımlarını ketenin yüzyıllık dokusu ile günümüze taşıyan Society serisi de bu özel günde annenize armağan edebileceğiniz alternatiflerden sadece birkaçı. Yataş'ın yeni sezon nevresim takımları evine özen gösteren anneniz için hoş bir hediye olabilir. Yataş'ın, Anneler Günü Koleksiyonu yaz desenleri, cıvıl cıvıl renkleriyle dikkat çekiyor.

HAYATINI KOLAYLAŞTIRIN
Anneannelerden kalma ağır pedallı, devasa dikiş makinesi devri çok gerilerde kaldı. Pedalı sayesinde kolu çevirmeye gerek kalmadan rahatça dikiş dikmenizi sağlayan Scarlett mini dikiş makinesi pratikliğiyle dikkat çekiyor. İhtiyaç duyduğunuz her yerde çalıştırabileceğiniz kolaylıkta olan TSM 202 ve 201 özellikle kalabalık ve çocuklu ailelerin sıkça işine yarayacak türden. Okuldan yırtık ve sökük içinde gelen çocuklarınız varsa, kocaman, eski dikiş makinesini çalıştırmak yerine mini Scarlett elektrikli dikiş makinesi size kolaylık sağlayabilir. Temizliğe meraklı bir anneye hediye edilebilecek en güzel alternatiflerden biri de elektrik süpürgesi. Thomas Twin T2 Temizlik Robotu, yıkama, süpürme ve silme gibi birçok işlevi barındırması sayesinde, anneniz için temizliği çok pratik hale getirebilecek bir ürün.

ŞIK BİR TELEFON
Tabii ilk akla gelen hediye seçeneklerinden biri de cep telefonu. Zarif tasarımıyla dikkat çeken Nokia 6500 Slide ve siyahın asaletini şık bir tasarımla bir araya getiren Nokia 6300 Black anneniz için uygun olabilir. Nokia 6500 Slide, kayarak açılan kapağıyla rahatlık ve hafiflik duygusu yaratırken, sert kaplaması ile de darbelere, çizilmelere ve hatta parmak izlerine karşı koyuyor. Carl Zeiss optik destekli 3.2 megapiksel kamerası olan bu telefonda TV çıkışı sayesinde fotoğraflar, televizyonda kolayca izlenebiliyor. Ayrıca, Nokia 6500 Slide görüntülü aramaya da olanak tanıyor. Geniş ekranı, ergonomik tuş takımı ve kullanımı kolay mönüsü ile Nokia 6300 Black cep telefonu ise 2 megapiksel kamera, genişletilebilir hafıza, dahili MP3 çalar ve FM radyo gibi birçok özellik sunuyor.

Anneniz frapan bir kadınsa ona leopar desenli ve swarovski taşlarla süslü Motorola V8 Leopar hediye edebilirsiniz. Online alışverişin popüler markası Hepsiburada.com, bu cep telefonunu uygun fiyat avantajıyla sunuyor. Motorola V8 Leopar, verilecek siparişler doğrultusunda kişiye özel olarak hazırlanıyor. Darbe ve düşme gibi durumlar dışında, taş eksilmeleri konusunda bir yıl garanti kapsamında yer alacak ürünlerde, Motorola V8 modelinin siyah, gri ve kahverengi renkleri kullanılıyor.

Annesine teknolojik bir hediye almak isteyenlerin tercih edebilecekleri markalardan biri de Sony. Kompakt, şık tasarımlı ve yüksek çözünürlükte görüntü kalitesine sahip olan Cyber-shot dijital fotoğraf makinelerinden, anılarınızı paylaşmanın keyifli yolu 'S-Frame' dijital fotoğraf çerçevelerine kadar pek çok Sony ürünü arasından bir seçim yapabilirsiniz.

MAKSAT SPOR OLSUN
Annenizin sağlığı ve güzelliğine faydalı olabilecek bir hediye seçmeye ne dersiniz? Club Sporium Anneler Günü paketi hoş ve farklı bir hediye olabilir. Club Sporium'un bu özel programında başlangıç olarak vücut yağ ve kas oranının ölçülmesi, özel öğretmen ile kişiye özel pilates dersi yer alıyor.

Anneniz öğlen yemeğini sizinle veya davet edeceği bir arkadaşıyla birlikte Club Sporium içindeki Hayal Kahvesi'nde yerken, dilerlerse özel 'Saf' mönüsünü deneyebiliyor. Yemekten sonra kulübün içindeki The LifeCo'da masaj, cilt bakımı veya hamamda kese alternatiflerinden birini seçip, sonrasında açık veya kapalı havuzda, tekniği konusunda kendisine yardımcı olacak eğitmen ile yüzen veya sadece havuz başında dinlenen anneniz, günün sonunda yine Club Sporium tesislerindeki London Point'te saç bakımını, fönünü ve manikürünü de yaptırdıktan sonra keyifle evine dönecek. Annenize böyle keyifli bir günü yaşatmanın karşılığı 250 YTL. Rezervasyon için tel: (0212) 282 73 73

Anneniz için uygun olabilecek bir başka spor aktivitesi ise Mayadrom Sports Center'da. New York State Üniversitesi Bilinç Çalışmaları ve Holistik Sağlık Bilimleri'nin kurucusu dünyaca ünlü eğitmen Ray Rizzo, 29 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasında Mayadrom Sports Center Etiler'de özel bir program uygulayacak. Ray Rizzo, dünyada moda haline gelen 'kilo vermek yerine hafifle' felsefesini uygulayacak. Ray Rizzo, yoga, pilates ve Chi Kung tekniklerinin sentezinden oluşan programı ile sizlere bedeninizi ve zihninizi özgürleştirmenin yollarını öğretecek. Ray Rizzo'nun Mayadrom Sports Center Etiler'de uygulayacağı özel programa salı ve perşembe günleri; 11:00-12:30, 20.00- 21.30, Cumartesi günleri ise; 10.30-12.00 saatleri arasında katılabilirsiniz.

Bir kadın için en önemli şeylerden biri saçlarının bakımlı ve güzel olmasıdır şüphesiz. Annenize Fonex saç düzleştirici alarak onu mutlu edebilirsiniz. Fonex saç düzleştirici ile kuaföre gitmeden, oldukça uygun bir fiyata dümdüz ve dümdüz saçlara kavuşmak mümkün. Bu pratik ürünün satış fiyatı: 35 YTL.

BİR TIK'LA HEDİYE SEÇİN
Anneniz için hediye seçmek istiyor ama bir türlü alışverişe zaman bulamıyorsanız oturduğunuz yerden, binlerce çeşit hediye alternatiflerine sahibinden.com'dan ulaşabilirsiniz. "Benim annem bakımlıdır," diyorsanız, makyaj malzemelerinden, cilt bakım ürünlerine, "Sportiftir," diyorsanız kondisyon aletlerinden, spor ayakkabılarına, "Şıklığına önem verir" diyorsanız, özel tasarım takılardan çantalara kadar 26 kategoride hediye seçenekleri sahibinden.com'da sizleri bekliyor. Üstelik 7 gün 24 saat alışveriş yapmak ve her bütçeye göre bir hediye bulmak mümkün.

SAATİNE BAKINCA SİZİ HATIRLASIN
Anneler Günü'nde, Esprit'in şık saat ve takılarıyla annenize güzel bir sürpriz yapmak isterseniz bir Saat&Saat'in mağazasına uğramanız yeterli. Saat&Saat'in mağazalarında 05-25 Mayıs tarihleri arasında Anneler Günü'ne özel kampanya var. Kampanyada Esprit takı alana Esprit saatte yüzde 25 indirim uygulanıyor. Esprit saat ve takıları, Burberry, Diesel, DKNY, Emporio Armani, Fossil, Roberto Cavalli, Michael Kors gibi dünyanın en önemli moda markalarının saatlerinin yanı sıra, Emporio Armani, Fossil, Miss Sixty ve Just Cavalli takılarının Türkiye distribütörü Saat&Saat'de bulabilirsiniz.