Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sauna sonrası havuz keyfine soğuk içecekler eşlik ediyor.

Çağın lüksü: Bedeni ve ruhu beslemek

Annenize lüksün en keyifli halini hediye etmeye ne dersiniz? Limitli sayıda üretilen bir çantadan bahsetmiyoruz... Ona kendini iyi hissettirecek bir spa keyfi ya da spor salonu üyeliği de verebilirsiniz
Lüks, kimine göre etiketinde bol sıfır olan ya da limitli sayıda üretilen bir şeylere sahip olmak olabilir. Timsah derisi bir çanta kullanmak ya da altın kaplama çatal-bıçaklarla yemek örneğin... Bundan birkaç yıl öncesine kadar 'lüks' deyince belki akla bunlar geliyordu ama artık lüks kavramı bütün dünyada değişiyor. Herkesin ulaşamadığı şeyler için kullanılan bu kavram, günümüzde insana kendini özel ve iyi hissettiren her şeyi kapsıyor. Özellikle yoğun bir tempoda yaşadığımız bu çağda, bir an durup, keyifli vakit geçirmek lüksün en güzel hali değil mi?


Son yıllarda tüm dünyada, insanların kendilerini geliştirmeleri, bedenlerini ve ruhlarını tazeleyip keyiflenmeleri amacıyla farklı konseptlerde spor merkezleri açılıyor. Avrupa'da ve Amerika'da neredeyse her köşebaşında bir spor merkezi bulunurken, Türkiye'de de rağbet gören bu tip merkezler, bu trendin ülkemizde de gittikçe yükseldiğinin bir göstergesi. Bu merkezlerden biri de Hillside City Club. Bu zincire yeni eklenen Hillside City Club-İstinye ise, alışık olmadığımız spor merkezlerinden biri. Hatta belki de buraya spor merkezi yerine yaşam merkezi demek daha doğru olur.

Çağın insanının bedensel ve ruhsal ihtiyaçlarını aynı anda karşılamayı ve zamanını daha keyifli ve verimli bir biçimde geçirmesini sağlamayı hedefleyen merkez; spor, kişisel bakım, dinlenme, yemeiçme ve hobi konseptlerinin altında sosyal yaşamı tamamlayan pek çok unsuru aynı çatı altında topluyor. İstinye Park Alışveriş Merkezi'nde yer alan mekân, sporla aranız olmasa da size farklı alternatifler sunuyor. Örneğin Sanda spa, en büyük şubesini burada kurmuş. Cam kapıdan içeri girdiğinizde sizi karşılayan 'su duvarı', dış dünyadan hızlıca uzaklaşmanızı sağlayan su sesi, hoş kokusu ve değişik mimarisi ile bedenini olduğu kadar ruhunu da ödüllendirmek isteyenler için...

Refleksoloji terapisi, Thai masajları ve farklı masajbakım alternatifleri olduğu gibi hamam, sauna, kar çeşmesi, buhar banyosu, hydropool gibi hizmetler de veriliyor. Ayrıca haftada bir gün 'Hena' (Hint kınası) da yaptırabiliyorsunuz. Masaj ve hamamdan sonra ise SPA Lounge'da geniş sedirler üzerinde, yanan bir şöminenin önünde huzur bulabilirsiniz. Tabii bu kez annenizle birlikte...

NE VAR NE YOK?

İstinye Park'ın en üst katında, 6 bin metrekarelik bir alanda hizmete giren Hillside City Club-İstinye, spor salonlarının verdiği standart hizmetlerden fazlasını sunmayı hedeflemiş. 'Spor merkezinin ötesinde' sloganıyla oluşturulan konseptin Hillside City Club üyeleri ve İstanbul'da keyifli zaman geçirmek isteyen herkese hitap eden diğer aktiviteleri; yeme-içme, kişisel bakım ve hobiden oluşuyor.

* Merkezin üyelerinin yanı sıra, üye olmayan İstinye Park ziyaretçiler de isterlerse yarım saatlerini isterlerse tüm günlerini burada geçirebiliyor.

* Hillside City Club'da MM Bahçecik Kuaför, Nail spa ve erkekler için de Şükrü Dudu kuaför hizmet veriyor.

* Sanda spa 'da masaj ve hamam keyfi yapabiliyorsunuz.

* Sun Vital solaryum, oyuncaklarıyla büyüklere kendilerini çocuk gibi hissettiren Büyüklere Oyuncaklar, Patika Kitapevi, Slam spor mağazası, Before'N After kafe, DVD Sokağı ve Cihangir'deki şubesinden sonra gurme ürünleri meraklıları için yeni açılan şubesiyle Antre Gourmet gibi seçenekler sunuluyor.

* Dünyada gelişmekte olan bir trend 'edutainment' (eğlenirken öğrenme) kavramını spor tesislerine sokan Learning Center, sohbet toplantıları, hobi seansları gibi çeşitli aktiviteler ile misafirlere son teknoloji ekipmanlarla donatılmış bir ortam sağlıyor.

* Çeşitli markaların en yeni ürünlerini deneyebileceğiniz 'What's On' ve oyun oynarken spor yaparak kalori harcamayı sağlayan Nintendo Wii oyunlarının yer aldığı, özel olarak tasarlanmış Studio Wii de Hillside City Clubİstinye'nin sunduğu yenilikler arasında.