Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Yaz yaklaşıyor... Ve kadınların yine kış aylarında biriken fazla kilolarından kurtulmaları, eski formlarına kavuşmaları gerekiyor. Anneniz spora meraklıysa, onun için, metabolizmasına uygun bir egzersiz programı ilginç bir hediye seçeneği olabilir
Sürekli spor yapıp forma giremediğinizi, kilo veremediğinizi mi düşünüyorsunuz? O halde uyguladığınız egzersiz programının metabolizmanıza uygun olup olmadığını yeniden gözden geçirin. Spor salonlarında kendinizi yormadan önce, vücudunuzu tanımanız, ona uygun egzersiz programınızı bilinçli bir şekilde seçmeniz doğru olur. Bu durumu göz önünde bulunduran, Kanyon Alışveriş Merkezi'ndeki MAC adlı spor kulübü, dünya standartlarında testler uyguluyor. Bu sayede de üyelerine en uygun egzersiz programlarını hazırlamayı hedefliyor.


MAC Fit Lab'de üyelerin vücutlarının tüm sağlık fonksiyonları test ediliyor. Gelişmiş bir teknik ekipman ile uygulanan ve başta New Leaf adı verilen birçok test yapılıyor. Bu testlerin sonucunda kişisel veriler toplanıyor ve bu verilere dayanarak kardiyovasküler egzersizler, ağırlık egzersizleri ve esneklik egzersizleri programı, kişinin ihtiyacına uygun olarak düzenleniyor. Sekiz haftalık periyotlarla testler tekrarlanıp yeni egzersiz programları oluşturuluyor. Bu şekilde, yapılan egzersizlerden daha iyi verim alınmış oluyor.

VÜCUT DENGESİ DEĞERLENDİRİLİYOR

- New-Leaf Metabolic Assesment: Kişinin üretebildiği karbondioksit miktarı, akciğer kapasitesi, kullanabildiği oksijen miktarı, kişinin yakabildiği maksimum yağ miktarı ve bu enerji oluşumunun hangi nabızlara denk geldiği, karbonhidrat yakım nabızları tespiti yapılıyor. Bu sonuçlara göre kardiyo egzersiz programı saptanıyor.

* Skinfold Kaliper ve Çevre Ölçümleri: Dünya çapında kullanılan vücut yağ ölçüm metodu olan skinfold yöntemi ile vücudun toplam ve bölgesel yağ miktarlarının tespiti ve anatomik referans noktalarından alınan çapçevre ölçümleri yapılıyor.

* Bioelektrik Impedans: Vücuttaki yağ, kas ve su oranı tespit ediliyor.

* Flexibility Test: Vücudun en önemli kas gruplarının esnekliğinin ve kısalık testlerinin değerlendirilmesi yapılıyor.

* Strength Test: Vücudun büyük kas gruplarının en yüksek kuvvetleri ölçülüyor.

* Balance Test: Vücut dengesi değerlendiriliyor.

YILIN 'EN FİT ANNE'Sİ ARANIYOR

Mayadrom Sports Center
da bu özel gün için sıra dışı bir program hazırlamış. Bu spor merkezi, 11 Mayıs'ta 'En Fit Anne'yi seçiyor. Düzenli spor yapan, sağlığına ve fiziğine dikkat eden 'En Fit Anne', Mayadrom Sports Center'ın uzman eğitmen kadrosu tarafından belirlenecek. Yarışmada seçilen anneyi birçok sürpriz hediye bekliyor. Ayrıca dileyenler, Mayadrom Sports Center Çekmeköy'ün SPA bölümünde uygulanan Aroma Masajı ile annelerine farklı bir gün yaşatabiliyor.
Bilgi: (0212) 352 32 00