Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
1.Anne olmak nasıl bir duygu?

2.Anne olmak size ne kattı?

3.Anneler Günü sizin için ne ifade ediyor?

4.Deneyimlerinizden yola çıkarak annelere ve anne adaylarına ne mesaj vermek istersiniz?

Anneler Günü'nü kutluyor olmamız, her yıl mayıs ayını özel kılan önemli bir nedendir. Dünyada milyonlarca annenin en büyük arzusu, bu özel günü çocuklarıyla birlikte geçirmektir. İşte Bebeğim ve Biz dergisinin son sayısında ünlü annelerle yapılan keyifli röportajlardan bazıları...

EBRU ŞALLI TAN

1.Anne olmak gerçekten anlatılmaz, yaşanır. Dahaönce anne olan arkadaşlarımve yakınlarım anlatırdururlardı, hiçbir şeyanlamıyormuşum o zaman.Her şeyiyle çok büyük birsorumluluk anne olmak, amaçok muhteşem bir duygu.

2.Ne katmadı ki, çok şeykattı. Büyüdüm, daha dabüyüyorum, sürekliyaşayarak öğreniyorum,dipsiz bir kuyu.

3.Bence ne güzel, iyi kiböyle bir gün var. Çok özel,çok güzel. Anne olarakkendimi çok özel ve mutluhissediyorum.

4.Anne olmaya kararvermeden önce iyi düşünün,ama bence bu dünyadan daanne olmadan gitmeyin.Ailenizi sevin amakendinizi de unutmayın.Sevgiyle kalın.

DEMET KUTLUAY

1.Hayattaki en değerli varlığınızı 9 aykarnınızda taşımak, doğar doğmaz onukucağınıza alıp, her anını sonsuz sevgi veheyecanla yaşamak, onun gelişimini izleyipsize ışıldayan gözlerle bakması ve "Anne,"demesi. Duygularımı sayfalarca yazabilirim,ama annelik anlatılmaz, yaşanır.

2.Karşılıksız, hiçbir beklentiniz olmadan birini sevmek, onun üzerine titremek, onusabırla büyütmek, bir kadını inanılmazdeğiştiriyor. En azından ben çok değiştim.Artık bencil değilim, daha sabırlı, dahatoleranslı, daha mutlu bir kadın oldum.

3.İrem, Anneler Günü'nden bir ay sonraiki yaşına basacak. Geçen yıl da çokmutluydum, ama bu yıl benim AnnelerGünü'mü kutlayınca kesin ağlayacağım.Daha büyük bir mutluluk var mı?

4.Kendimi deneyimli diye adlandıramam. Henüz iki yıllık bir anneyim, ama annelereen büyük tavsiyem çocuklarını bir birey gibikabul edip, her istediklerini yapmasınıbeklememeliler. Çocuklarını özgür, amakontrollü yetiştirmeli ve onlara sevdiklerinisöylemekten asla vazgeçmemeliler.

ZEYNEP TOKUŞ

1.Tarif edilmez bir duygu. BunuAllah her kadına nasip etsininşallah. Karşılık beklemedenölesiye sevmek...

2.Anne olmak beni daha sabırlı,daha güçlü yaptı. Çünkü başka birşansınız kalmıyor; daha düzenli birhayat yaşıyor ve çocuklarınıza iyibakabilmek için kendinize daha iyi bakıyorsunuz.

3.Minik ellerle yapılmış sevgi dolu kartlar.

4.Anne olmaya insan hiçbir insan hazır olamıyor. Hazır olunca, herçocuk annesine anne olmayıöğretiyor. En doğrusunu bebeğinizsize söylüyor. Bu yüzden benimdeğil, bebeklerinin mesajlarınakulak kabartsınlar.