kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mayıs 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Murat Emir Eren: Derinizi Yüzeceğim

Sinema dergisi
Giriş Saati : 01.05.2009 09:59
Güncelleme : 01.05.2009 21:08
Yeni Haber
X-Men serisi, tek bir karakterin hikayesini anlatan "X-Men Başlangıç: Wolverine" (X-Men Origins: Wolverine) filmiyle devam ediyor. Kahramanımızı canlandıran isimse her zaman olduğu gibi Hugh Jackman. Ekipten ayrılıp kendi öyküsüyle karşımıza gelen metal pençe Wolverine, onu bir canavara dönüştürenlerden ve kız arkadaşının ölümüne neden olan Sabretooth'tan intikamını almaya yeminli!..
İLİŞKİLİ HABERLER
Murat Emir Eren: Derinizi Yüzeceğim
(...)

Hikâyeye göre Weapon X, Kanada hükümeti tarafından yürütülen gizli bir projedir. Projenin amacıysa kimsesiz şahısları veya bir insan olarak dahi görünmeyen mutantları toplayarak onlardan süper askerler, yürüyen silahlar yaratmaktır. Böylece hem hükümet mutantlardan kurtulacak hem de onları kontrol altına almış olacaktır. İnsanlar üzerinde türlü tehlikeli deneyler yapılan bu proje kapsamında, birçok mutant ve birçok insan deneylerin yan etkileri sonucu hayatını yitirir. Birçoğuysa birer ucubeye dönüşmek suretiyle ortadan kaybolur. Projenin başındaysa mutant karşıtı komünitenin önde gelenlerinden William Stryker vardır. Projeye katılan çaresiz mutantlardan biri de Logan'dır. Ailesi bir cinayete kurban giden, savaşlarda bulunan ve yaşamı boyunca sefaletten, acıdan başka bir şey görmeyen Logan, kaybedeceği hiçbir şey olmadığı için William Stryker tarafından deneye katılmak üzere ikna edilir. Stryker'ın vaadi, deney sonucunda yaşamı boyunca çektiği tüm acılarının son bulacağıdır. Bu deney sırasında ismini geride bırakıp, bir lakap seçmek zorunda olan Logan, kırsal bölgelerde rastlanan ender bir gelincik çeşidi olarak tanıdığımız Wolverine'i kendisine uygun görür. Çünkü o da en az bir Wolverine kadar korkusuz ve intikam düşkünüdür. Son derece sivri ve keskin dişleri olan Wolverine gibi ölümcül bir varlık haline gelmek, Logan'ın son arzusudur artık. Deney sürpriz şekilde olumlu sonuç verir. Eski hayatından sadece ismini anımasayan Logan'ın bedenine önemli miktarda adamantium (yok edilemez bir metal) aktarılmış, tüm iskeleti yok edilerek yerine adamantium yerleştirilmiştir. Deneyler sonucu hayatını kaybetmeyen ve vücudundaki değişiklikleri kabullenen ender bünyelerden olan Logan, kişiliğinde de birçok değişiklik yaşamış vahşileşmiştir. Onu durdurmak pek kolay olmadığı için, Weapon X projesinden kaçıp uzaklaşması da zor olmaz. Tıpkı Logan gibi bu deneye katılan bir diğer isimse, Logan'ın bir üvey ağabey gibi gördüğü Victor Creed'dir. Onun deneyler sırasında seçtiği yeni isimse, tarih öncesi devirlerde yaşayan bir kaplan olarak bildiğimiz Sabretooth olur. Kendisini en az Wolverine kadar güçlü ve vahşi bir yaratığa dönüştüren bu deney sonrasında kaçak hayatı yaşayan Sabretooth aynı zamanda Wolverine'in kız arkadaşının ölümünden de sorumludur. Wolverine tarafından her daim takip edilmektedir ve ikili arasında kapatılmayı bekleyen büyük bir hesap vardır.

(...)

Şüphesiz "X-Men Başlangıç: Wolverine", özellikle "Son Direniş" hezimetinden sonra büyük bir merakla bekleniyor. Serinin kaderini belirleyecek olan film, aynı zamanda çizgi romandaki çoğu "iyi" karakterden nefret eden fanatik Wolverine hayranları için de gerçek bir nimet.