kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mayıs 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Terörist medya ve hareketsiz savcılar!..

Bir evin penceresinden sokağa ateş edip oradan geçen masum insanları öldürenlere "Terörist" demiyor muyuz?.. Dediğimizde yadırgayan oluyor mu?..
O zaman köşelerinden yaptıkları atışlarla masum insanların şeref ve onurlarını öldürenler niye "Terörist" olmasın..
"Terörist medya" lafımı kimseler yadırgamaya, yargılamaya kalkmasın..
Bakın, Türkiye Barolar Birliği, Yargıçlar Savcılar Birliği (Yarsav) gibi saygın sivil toplum örgütlerinin birbiri ardına gelen bildirileri, ya da Sami Selçuk, Sabih Kanadoğlu, Vural Savaş gibi, saygın ve onursal unvanlı hukuk adamlarının açıklamalarından söz etmiyorum..
Birer hafta arayla çok ama çok önemli iki makamda oturan, biri sivil biri askeri çok saygın iki kurumun başındaki kişiler konuştular..
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç .. Ki, tüm görüşleri ve yaşantısı ile bugünkü iktidarla uyumludur. Oyu ile Anayasa Mahkemesinin "Laikliğe karşı güçlerin odaklandığı parti" diye vasıflandırdığı AKP'yi kapanmaktan kurtaran adamdır. En önemlisi bu bir kısım medyanın bugüne dek üzerine titrediği, savunmak için elinden geleni yaptığı kişidir. Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ !.. Her ikisi de sözleşmiş gibi ayni şeyi söylediler..
"Suçluluğu ispat edilene kadar, herkes suçsuzdur."
Hukuk dilinde buna Masumiyet Karinesi denir. (Bizim gazete dün yanlışlıkla Masuniyet Karinesi demiş. Masuniyet dokunulmazlık demektir. Öyle bir karine yoktur. Olamaz da.. Masuniyet haktır. Karine değil) Karine sizden yana oldu mu, o şeyi kanıtlama zorunda kalmazsınız. Kanıtlama yükü, iddiayı yapan tarafa düşer. Örnek, taşınabilir mallarda elde bulundurmak, sahip olmanın karinesidir. Cebinizdeki para sizindir. Onun bana ait olduğunu iddia ediyorsam, ispat yükü bana düşer, size değil.
Yani evrensel hukukta kimse suçsuzluğunu kanıtlamak zorunda değildir. Suçluluğu kanıtlama, iddia tarafının görevidir. Ve de suçluluğu kanıtlanana kadar herkes suçsuzdur.
Ayrıntılı anlatıyorum ki, Kılıç ve Başbuğ'un sözleri çok daha iyi anlaşılsın..
Ama medyaya bakın şimdi..
Gene Yargının bir kararı var. "Ergenekon diye bir örgüt yoktur. Adı Ergenekon konan bir örgütün varlığı iddiası vardır.."
Peki böyle mi yazıyorlar..
Hayır.. Ergenekon örgütü kuruyorlar. Şemalar yapıyorlar. İçine insanları yerleştirip, daha dava doğru dürüst açılmamışken, daha soruşturmalar sürerken, mahkumiyet kararları verip, insanları terörist, darbeci, demokrasi düşmanı, hain, köpek ve alçak olarak damgalıyorlar.. (Bu ifadelerin hepsi yayınlanan köşe yazılarından alınmıştır.)
Anayasa Mahkemesi Başkanı "Her önemli davada yargı siyasi düşüncelerle kuşatılmakta, mahkeme hâkimlerinden önce medya ve siyaset dünyasının yargıçları kararlarını vererek davayı sonuçlandırmaktadır. Yargı kararı olmadan suçlu ilan edilen insanların onurları yok edilmektedir. Bu bir insanlık suçudur" diyor..
Bu insanlık suçunu işleyenlere karşı Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyor.. "Savcılarımızın bu işlenen suçlara karşı hareketsizliği düşündürücü ve üzücüdür.."
Genelkurmay Başkanı "Soruşturmada Masumiyet Karinesine uyuluyor mu?. O kişiler beraat ederlerse kişisel zararlarını kim kapatacak?. Ses bantları yasal yollarla mı olmuş?. Hayır.. O ses bantları doğru mu?. Hayır!. Gizli tanık kimdir, ne kadar güvenilir?. Sadece gizli tanık. Onu destekleyen delil de yok. İddianamede bazı olaylar sadece gizli tanık ve itirafçılara dayandırılıyor" diyor. Gülhane Askeri Tıp Akademisi üzerine oynanan rezil oyunlara değinirken söyledikleri ise, yenilir yutulur değil.. "Bu konuyu bu kadar çirkin şekilde yalan ve iftiralara dayalı olarak gündeme getirmek ahlaksızlıktır."
Şimdi Anayasa Mahkemesi Başkanı ve Genel Kurmay Başkanı ortaklaşa yargısız infazı lanetliyorlar. Ortaklaşa masumiyet karinesini hatırlatıyorlar. "Bu yapılan ahlaksızlık, bu yapılan insanlık suçudur" diyorlar ve savcıları göreve çağırıyorlar. Ama ahlaksızlık ve insanlık suçu her gün artarak, yoğunlaşarak devam ediyor.
Ne yazık ki, savcılar, Anayasa Mahkemesi Başkanının çağrısına rağmen, bu "İnsanlık suçu"na karşı harekete geçmemekte ısrarlılar.
Öyle olunca da Medya teröristleri köşelerinden insan onurunu öldürmeye keyifle devam ediyorlar!..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın