kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mayıs 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Urfa ve Maraş biberinin sırrını araştırdı

ANKA
Giriş Saati : 01.05.2009 09:58
Güncelleme : 01.05.2009 21:08
Yeni Haber
ABD'de 50 yıldan bu yana yayınlanmakta olan ünlü yemek ve lifestyle dergisi Gourmet'in, Mayıs 2009 sayısında, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş biberlerine 3 tam sayfa ayrıldı. ..
John Willoughby imzalı ve "Heat of the Matter' (Biberin Ateşi) başlıklı makalede, güneydoğu kentlerimizde doğal ortamda üretilen biberlerin yetiştirme öyküsü, yöre kadınları tarafından el emeğiyle işlemden geçirilmesi, eşsiz aroması ve fonda akan yaşam biçimi konu edildi. Yazar biber tutkusunu takiben Türkiye'ye gittiğini ve dünyada eşibenzeri olmayan biberlerimizin sırrını çözmeye çalıştığını anlatıyor.

Makalenin sonunda, John Willoughby, yöre halkına has kuzu güvecin tarifini verirken, Türk misafirperverliğinin üzerinde bıraktığı olumlu duyguları da aktardı.

New York Kültür ve Tanıtma Ataşeliği'nde yapılan açıklamada, yazar John Willoughby, Türkiye hayranlığıyla ve bilhassa turistik rota dışındaki kentlerimize duyduğu ilgi ile tanınıyor. Ayrıca, Gourmet gibi eğitimli, üst düzey ve seyahat eğilimi yüksek bir okuyucu profiline sahip bir dergide Türkiye ile ilgili bir makale yayımlanması" büyük önem taşıdığı belirtildi.