kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mayıs 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

PKK yandaşları Apo'ya özgürlük istedi

CİHAN
Giriş Saati : 01.05.2009 16:59
Güncelleme : 01.05.2009 18:43
Yeni Haber
Yunanistan'ın başkenti Atina'daki PKK yandaşları, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda terörist elebaşı Apo ve Yunanistan'da yaşayan Kürt'ler için siyasi özgürlük istemiyle bir gösteri düzenledi...
Atina'da Klafmonos Meydanı'nda İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE) ve Memurlar Sendikası'nın (ADEDİ) düzenlediği etkinlikte toplanan PKK sempatizanları, yerel kıyafetler ve davul eşliğinde bir süre halay çekti. Aralarında kadın ve gençlerin de bulunduğu yaklaşık 100 kişilik guruba az sayıda Yunanın da destek verdiği görüldü. PKK sempatizanları, terörist başı Abdullah Öcalan posterleri, üzerinde Apo'nun resminin de yer aldığı PKK ve Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) bayraklarını taşıdı.

Buradan Atina'nın en merkezi meydanı Sintagma'ya doğru yürüyüşe geçen gurup, "Apo'ya özgürlük", "Kürtlere özgürlük", "Kürdistan", "Faşist Türkiye" ve "Yaşasın Apo" şeklinde slogan attı.

Yunan parlamentosunun da bulunduğu Sintagma Meydanı'nda bir süre bekleyen PKK yandaşları, burada halka bir bildiri dağıttı. Bildiride DTP'nin 29 Mart 2009'da yapılan yerel seçimlerde büyük bir başarıya imza attığı savunuldu. Apo'nun serbest bırakılmasının istendiği bildiri de, Kürt sorunun askeri önlemlerle değil sadece diyalog ve demokratik yollarla çözülebileceği savunuldu.

PKK yandaşları, Atina'da düzenlenen iki farklı meydandaki 1 Mayıs İşçi Bayramı etkinliklerinde davul, bayrak ve yerel kıyafetleriyle en fazla dikkatleri çeken grup olmayı başardı.

PKK YANDAŞLARI AÇLIK GREVİNDE

PKK gösterisine katılanlardan Lavriyon İşçi Merkezi'nden Elefteria Psihogiu CİHAN'a yaptığı açıklamada, Yunan hükümetinin burada yaşayan Kürt'lere siyasi özgürlük ve oturum izni vermesi gerektiğini savundu. Psihogiu şöyle konuştu: "2002'den bu yana Kürt göçmenlere siyasi özgürlük ve oturum izni vermeyen Yunan hükümetini suçluyoruz. Bu insanlar oturum izni için her türlü hakka sahiptir. Kürt'ler 17 günüdür Lavriyon Kampı'nda bunu ve yaşam koşullarını protesto etmek için açlık grevi yapıyorlar."

"Kürt göçmenlere siyasi özgürlük verilmemesi Yunanistan'ın ayıbı" şeklinde konuşan Psihogiu, "Türkiye tarafından hapsedilen insanları Yunanistan geri göndermek istiyor. Yunanistan sadece Kürt'lere yardım etmemekle kalmıyor, Türkiye'deki hapishanelerin bir benzeri burada Yunanistan'da kuruyor" görüşünü savundu.

PKK SEMPATİZANI: "TÜRK VE KÜRT'LER KARDEŞTİR"

Jiyan Berywedan isimli PKK sempatizanı ise, Atina'da Kürdistan halkı adına 1 Mayıs'ı kutlamak için yürüdüklerini söyledi. "1 Mayıs'ta önderimiz ve başkanımız Apo'nun serbest bırakılmasını ve özgürlüğüne kavuşmasını dilerim" diyen Jiyan, "Böyle bir günde hiçbir halkın ezilmesini istemiyoruz. Halkların kardeşliği doğrultusunda yeni bir dünya temenni ediyoruz" dedi.

"Türk ve Kürt halkının kardeşliğinin yıllardan beri sürdüğünü" söyleyen Jiyan, "Halklarımız tarihten bu yana kardeştir ama sistem ve var olan yönetim buna karşıdır." iddiasında bulundu. "Kıbrıs'ta, Çanakkalede ve diğer bütün savaşlarda Türk ve Kürt'lerin birlikte savaştıklarını" söyleyen Jiyan, "Bundan sonra da kardeşçe yaşamayı hedefleyen bir kitleyiz." dedi.