kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mayıs 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Savaş alanı gibi!

AJANSLAR
Giriş Saati : 01.05.2009 11:31
Güncelleme : 01.05.2009 20:18
Yeni Haber
1 Mayıs'ta İstanbul'daki olaylarda 41 kişi yaralandı, 108 kişi gözaltına alındı...
İstanbul Valisi Muammer Güler, 1 Mayıs kutlamaları sırasında şu ana kadar 108 kişinin gözaltına alındığını, 21 polisin yaralandığını belirterek, ''Sivil vatandaşlarımızdan 20'ye yakın kişinin hastanelere ayakta tedavi edilmek üzere müracaatı olduğunu da biliyoruz'' dedi.

Vali Güler, İstanbul Valiliği'nde çeşitli yerlerde polise taş, molotofkokteyli, sapanla çelik bilye atarak ve kaldırım taşlarını sökerek saldırılar olduğunu söyledi.

İş yerlerine ve araçlara zarar veren, yasa dışı toplantı için zorlamak suretiyle alanlara gelmek isteyen gruplara, değişik noktalarda polisin zor kullanmak durumunda kaldığını ifade eden Güler, ''Zor kullanmanın şartlarını polisimiz sabırla uyguladı. Çok az yerde gaz kullanılması söz konusu oldu ama gerekli olan kuvvetin de kullanılması zorunluluğu tabii ki doğdu'' dedi.Muammer Güler, şunları söyledi:

''Şu ana kadar 108 gözaltı var ve maalesef 21 polisimiz de yaralı durumunda. Bunlardan bir tanesi gelen taş nedeniyle kolu kırılan bir polis memurumuz. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sivil vatandaşlarımızdan 20'ye yakın kişinin hastanelere ayakta tedavi edilmek üzere müracaatı olduğunu da biliyoruz. Çok sayıda sapan, molotofkokteyli, sprey, yasa dışı pankartlar gibi ele geçirilen malzemeler de var. Bunların kanuni gereğini yapacağız tabii ki.''

GAZ BOMBASI VE PLASTİK MERMİLERLE MÜDAHALE

Kurtuluş Caddesi üzerinde toplanan yüzleri maskeli bir gruba polis gaz bombası ve plastik mermilerle müdahale etti.

Yüzlerinde maskeler bulunan yaklaşık 100 kişilik grup, Kurtuluş Caddesi üzerinde toplandı. Göstericiler, kaldırım taşlarını sökerek çevredeki bankaların camlarını kırdı.

Polis, park halindeki araçlara da zarar veren göstericilere gaz bombası ve plastik mermilerle müdahale etti.

Söktükleri kaldırım taşlarının yanı sıra büyük saksılarla yola barikat kuran göstericiler ve polis arasındaki gerginlik sürüyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

PROVOKATÖRLER İŞ BAŞINDA

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim ve çevresinde güvenlik önlemleri alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler, Cihangir ve Kurtuluş'ta yüzleri maskeli gruplara müdahale etti.

Cihangir Firuzağa Camisi civarında toplanan yüzleri maskeyle kapalı bir grup, buradaki bir banka şubesi ile bazı marketlerin camlarına taşlarla saldırdı.



MECİDİYEKÖY'DE KOVALAMACA

1 Mayıs kapsamında Şişli Camii önünden Taksim Meydanı'na yürümek isteyen bir gruba polis müdahale etti. Polis, göstericileri tazyikli suyla Mecidiyeköy'e kadar kovaladı. Şişli Camii önünde toplanan bir grup, sloganlarla Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Güvenlik güçleri, dağılmamakta direnen göstericilere tazyikli suyla müdahale etti. Polis, grubu Mecidiyeköy'e kadar kovaladı. Müdahale sırasında bazı göstericiler gözaltına alındı.

ŞİŞLİ'DE POLİS MÜDAHALESİ

Şişli Camii önünde toplanan bir gruba polis müdahale etti. Toplumsal Müdahale Aracı'ndan (TOMA) sıkılan tazyikli su ile grup dağıtılmaya çalışıldı.

Şişli Camii ile DİSK binası arasında bulunan yolda toplanan yaklaşık 200 kişilik marjinal sol grupların taşkınlık çıkarması üzerine polis müdahale etti. Grup da polise taş atarak karşılık verdi. TOMA'dan sıklan tazyikli su sıkılması sonrası grup dağıldı ve etrafa kaçtı.