kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mayıs 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

12 yıl süren uzun 'maç'ı kaybetti...

Çağdaş ÇETİNDEMİR SABAH
30.04.2009
12 yıldır ALS hastalığıyla mücadele eden ve önceki akşam yaşamını yitiren eski milli futbolcu Sedat Balkanlı son yolculuğuna uğurlandı..
Yeşil sahaların 'Altın kafa'sı Sedat Balkanlı (44) futbola Gaziosmanpaşaspor'da başladı ve spor yaşamı boyunca efendiliğiyle de anıldı. Konyaspor, Bursaspor, Galatasaray, Eskişehirspor ve Fenerbahçe'de forma giyen Balkanlı 2 kere de A milli oldu. Ancak Balkanlı henüz 32 yaşındayken milyonda bir görülen sinir sistemi hastalığı ALS'ye yakalandı. Önce konuşması, sonra yürümesi, ardından da gözleri hariç tüm organları çalışmaz hale gelen Balkanlı için doktorlar sadece 2 yıl ömür biçmişti. Ancak Balkanlı bir an olsun kendini yalnız bırakmayan eşi Şükran Balkanlı'nın desteği ile tam 12 yıl hayata tutundu. Önceki gece durumu ağırlaşınca Amerikan Hastanesi'ne kaldırılan Balkanlı tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.

'GÜZEL GÜNLER YAŞADIK'
Balkanlı dün Gaziosmanpaşa Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Karlıtepe Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze töreninde Balkanlı'nın eşi ve çocukları Efe ile Uğur taziyeleri kabul etti. Törende 3 yıl önce Balkanlı gibi ALS hastalığına yakalanan Trabzonsporlu futbolcu İsmail Gökçek de hazır bulundu. Eşiyle harfler aracılığıyla konuşan Şükran Balkanlı, "Çok güzel şeyler yaşadık. 12 yıl ne ki? O herkesi çok sevdi. Kimseyi kırmadı, incitmedi. Biz çok mutluyduk. Göz açıp kapayana kadar 20 yıl geçti. Ne anladım ki? Hiçbir şey anlamadım" dedi. Sedat Balkanlı, dün Gaziosmanpaşa Merkez Camisi'nde kılınan ikindi namazını mütakip kılınan cenaze namazının ardından Karlıtepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Haberin fotoğrafları