kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mayıs 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kırıktarak davasında ünlü isimler tanık oldu

Orhan YURTSEVER
30.04.2009
Ünlü kuaför Kırıktarak'ın isim davasında, ünlüler Alişan Özdoğan lehine ifade verdi..
İstanbul Etiler'de bulunan, ünlülerin kuaför salonu Kırıktarak'ın eski ortakları Alişan Özdoğan ile Halit Ayyıldız'ın marka ihtilafı davasında Emel Sayın, Müşerref Akay ve Selahattin Alpay tanıklık yaptı.
İstanbul 4'üncü Fikri Sınave Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmada hazır bulunan Emel Sayın, Kırıktarak lakabını Alişan Özdoğan'ın taşıdığını, kendisini 60'lı yıllardan beri tanıdığını söyledi. Özdoğan'a Kırıktarak lakabını 1969 yılında Füsun Önal'ın taktığını vurgulayan Sayın, şunları söyledi: "Ali'nin kuaförüne Füsun ile giderdik. O zamanlar Füsun Hanım, Ali Bey'e 'Kırıktarak' demeye başladı. Biz Ali Bey'i hep 'Kırıktarak' olarak tanırdık. Ankara'dayken de İstanbul'a gelince de öyle andık." Kırıktarak adıyla bir sürü kuaför türediğini ve Alişan Özdoğan'ın bu konuda kendisine sık sık yakındığını da belirten Sayın, Halit Ayyıldız'ın da Alişan Özdoğan'ın yanında bir süre çalıştıktan sonra ayrıldığını ve Kırıktarak adıyla bir kuaför dükkânı açtığını bildiğini kaydetti.
Tanıklardan türkücü Selahattin Alpay ise şöyle konuştu: "Halit Bey'in Teşvikiye civarında bir yeri vardı. Sonra Etiler'e geçip Ali bey ile birlikte villa tuttular. 1982'den beri gittiğim kuaförde ikisi ortak olarak biliniyordu. Halit Bey daha sonra Etiler'de tek katlı bir yere taşındı." Selçuk Tekay da Kırıktarak adının Özdoğan'la özdeşleştiğini belirtti. Mahkeme, ifadelerle ilgili taraflara, yorum için süre vererek duruşmayı erteledi.