kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Eray Kapıcıoğlu

'Katarakt yardımı düştü gözler tehlikeye atıldı'

Tarık YILMAZ EKONOMİ
29.04.2009
Dünyagöz'ün sahibi Kapıcıoğlu, "Katarakt ameliyatında devlet desteği 350 TL'ye indi, 5-10 dolarlık Çin malı lens kullanımı arttı. Bunlar gözü tehlikeye atıyor" dedi..
Dünya Göz Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, katarakt ameliyatlarında devletin hasta başına verdiği desteği 350 TL'ye düşürmesinden sonra 5-10 dolarlık Çin ve Hint malı lenslerin kullanılmasının vatandaşların gözünü tehlikeye attığını söyledi. Önceki akşam basın mensuplarıyla bir araya gelen Kapıcıoğlu, kendi deyimiyle büyük yanlışın başlangıcını Haziran 2008'de devletin birçok poliklinikle anlaşma yapmasına dayandırıyor. Kapıcıoğlu, birçok insanı ilgilendiren konuyla ilgili olarak şunları anlattı:

FDA ONAYLI LENS 270 DOLAR
"Anlaşma sonrası devletin doktorları hastalarını bu kliniklere gönderip ameliyatları oralarda yaparak gelirlerini 30-40 bin liralara çıkardı. Ekim 2008'de devletin göz ameliyatlarına verdiği destek de özellikle katakartta 650 liradan 350 liraya indirildi. Bazı küçük sağlık kuruluşları, hastadan para almadan, sadece SGK'nın ödeyeceği 350 TL'ye katarakt ameliyatı yapmaya başladı. Bu nedenle de 270 dolarlık ABD'nin ilaç kurumu FDA onaylı lensler yerine Çin malı 5-10 dolarlık lensler kullanılmaya başlandı. Dolayısıyla hastalar bu lensler yüzünden tekrar ameliyat edilmek zorunda kalıyor." Kornea nakli için devletin 712 liralık katkı verdiğini belirten Kapıcıoğlu'nun "Komik olan da bu. Biz nakil için göz bankalarına bin 200 lira veriyoruz" dedi.