kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Körfez parası Türkiye için fırsat... Kuveyt Türk Yönetim Kurulu Başkanı Mohammad Al Omar, Körfez bölgesindeki likit fazlasının Türkiye için fırsat büyük fırsat olduğunu bildirdi.

'Herkes McDonald's'tan yemez biz de gelir senedi almıyoruz'

29.04.2009
Kuveyt Türk Başkanı Omar, sukuk bonolarının kendi kriterlerine uygun olduğunu belirterek, "Herkes McDonald's'tan yemiyor, biz de Hazine'den Gelire Endeksli Senet almıyoruz" dedi..
Kuveyt Türk Yönetim Kurulu Başkanı Mohammad Al Omar, Körfez bölgesinde ve kendilerinde likit fazlası olduğunu ve sukuk bonoları çıkarılması durumunda inanılmaz' bir talep olacağını söyledi. "Daha önce hükümete 500 milyon dolarlık kaynak getirebileceğimizi söylemiştik" diyen Omar, '"Hâlâ 500 milyon dolar getirebilir miyiz? Bence çok rahat... 500 milyon doların da üzerinde gelir. Hükümet 'sukuk tahvili çıkaracağım' derse, Hazine bonosu yerine, bizim açımızdan şeriat kurallarına da uygun olduğu için Körfez'den tabii ki talep gelir. Ne kadar gelir? Bunu şu anda taahhüt etmek mümkün değil. İnanılmaz dev bir talep olacağına eminim''dedi. Sukuk bonolarının kendi kriterlerine göre daha uygun olduğunu söyleyen Omar, Gelire Endeksli Senetlerle (GES) ilgilenmediklerini söyledi.

KÖRFEZ'DE PARA ÇOK!
Omar, "Biz sukuklara açığız. Herkes Mc Donald'stan yemiyor biz de GES almayacağız. Hazine'nin GES ihalelerine şu ana kadar az talep geldiği görüşüne katılmıyorum. Zaten iyi talep geliyor ki ikinci ihaleye çıktılar" dedi. İslami kurallara göre çalışan bankaların krizden daha az etkilendiğini ve likidite fazlasına sahip olduğunu vurgulayan Omar, şöyle konuştu: "Krizde bazı spekülatörler elbette para kaybetmiş olabilir. Ancak biz agresif kaldıraçlarlar kullanan bankalar değiliz. Müşterilerimiz mevduatlarını bize emanet ediyorlar. Biz bunu belli kurallarla kendi kriterlerimize göre yatırıma dönüştürüyoruz. Körfezde piyasalar likit. Bankalar, rezervler güçlü. Örneğin, Kuveyt Merkez Bankası bu aşırı likitideden rahatsız olduğu için tahvil ihracı yaptı."