kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yağışlar devam edecek - HARİTALI

Giriş Saati : 30.04.2009 07:05
Güncelleme : 30.04.2009 22:25
Yeni Haber
Meteoroloji'den yapılan 5 günlük haritalı hava tahminleri.....
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde aralıklı ve yerel olMak üzere görülecek olan yağışların; Orta Karadeniz'in iç kesimleri (Tokat, Amasya ve Çorum) ile Kastamonu, Çankırı, Yozgat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Ülkemiz genelinde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle batı ve güneybatı, kuzey kesimlerde ilk saatler batı ve kuzeybatıdan hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların; Orta Karadeniz'in iç kesimleri (Tokat, Amasya ve Çorum) ile Kastamonu, Çankırı, Yozgat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI:
Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kocaeli ve sakarya çevreleri hafif sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı, zamanla iç kesimleri çok bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Parçalı, doğusu zamanla çok bulutlu, Doğu Akdeniz öğleden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların: Çankırı, Yozgat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı ve yerel sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların: öğle saatlerinde Kastamonu ve çevre ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Orta Karadeniz ile öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların: öğle saatlerinde Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde (Tokat, Amasya ve Çorum) kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla doğusu parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Batman ve Siirt çevreleri kısa süreli veyerel sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...