kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bakü'de fakülte baskını : 13 ölü, 10 yaralı

AJANSLAR
Giriş Saati : 30.04.2009 08:57
Güncelleme : 30.04.2009 23:40
Yeni Haber
Azerbaycan Devlet Petrol Akademisine düzenlenen silahlı saldırıda ölenlerin sayısının 13'e yükseldiği, 10 kişinin yaralandığı öğrenildi. Saldırıda Türk öğrencilerden ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi...
Resmi olmayan bilgilere göre, kimliği henüz açıklanmayan 25 yaşlarındaki Azerbaycan uyruklu, Gürcistan vatandaşı, üniversiteye girerek etrafa ateş açmaya başladı.

Saldırgan, 13 kişinin ölümü ve 10 kişinin yaralanmasının ardından kendini vurarak intihar etti.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğinden alınan bilgiye göre, saldırı sırasında akademideki Türk öğrencilerden ölen ya da yaralanan olmadı.

Öte yandan bazı görgü tanıkları, saldırının 2 kişi tarafından düzenlendiğini söyledi.

OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Bu arada geniş güvenlik önlemlerinin alındığı olay yerindeki inceleme ve soruşturmalar sona erdi.

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı ve Başsavcılığı tarafından kısa süre içinde açıklama yapılması bekleniyor.

CEP TELEFONU İLE ÇEKİLEN SICAK GÖRÜNTÜLER





AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI ALİYEV'İN MESAJI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Devlet Petrol Akademisinde düzenlenen saldırıyla ilgili gereken tüm önlemlerin alınacağını, bundan hiç kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini söyledi.

Yayımladığı mesajda ölenlere rahmet, yakınlarına baş sağlığı dilediğini ifade eden Aliyev, facianın büyük keder uyandırdığını vurguladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sosyal ve Siyasi İşler Şube Müdürü Ali Hasanov da, Akademide düzenlenen silahlı saldırının, ülkedeki sosyal ve siyasi istikrarın sarsılmasına yönelik yapılan bir faaliyet olmadığını söyledi. Hasanov, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyanın birçok yerinde bu tür saldırıların meydana geldiğini ifade ederek, olayın araştırıldığını kaydetti.

Başsavcılık yetkilileri ise, son yapılan açıklamada olayda 13 kişinin öldüğünü, 13 kişinin de yaralandığını belirterek, ölenler arasında 2 Sudan, 1 Suriye vatandaşının bulunduğunu açıkladı.

Hayatını kaybedenler arasında öğrencilerin yanı sıra bazı öğretim görevlisi ve üniversite çalışanlarının da bulunduğu kaydedildi.

Yetkililer, saldırının sorumlularından olan Azeri asıllı Gürcistan vatandaşının, 29 yaşındaki Ferda Garibov olduğunu, bu kişinin okul öğrencisi olmadığını bildirdi.

Olayda ölenlerin 11'inin kimliği belirlenirken, diğerlerinin kimliğiyle ilgili çalışmalar sürdürülüyor. Olay yerinde bulunan mermi çekirdeklerine göre, Makarov tipi tabanca kullanıldığı ve silah şarjörünün bir kaç defa değiştirildi belirlendi.

Hastane yetkilileri, bazı yaralıların durumunun ağır olduğunu belirtirken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.
Haberin fotoğrafları