kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Alman kasırgası

Giriş Saati : 30.04.2009 16:12
Güncelleme : 30.04.2009 19:02
Yeni Haber
Alman otomobil üreticileri piyasaları birbirinden iddialı modellerin yeni nesilleriyle sallamaya hazırlanıyor. Yenilik kasırgası ekim ayında başlayıp 2010 ve 2011’de güçlenerek devam edecek...
Almanlar, otomobil pazarındaki iddialı modellerini yenileme hazırlığında. Önümüzdeki üç yıl boyunca, Audi, BMW, Mercedes ve VW yapacağı yeniliklerle piyasadaki gücünü devam ettirmeye çalışacak. 2009 yılının en merak uyandıran yeniliği kompakt hatchback, Opel Astra. Frankfurt Otomobil Fuarı'nda resmen tanıtılacak olan yeni Astra'nın baz motoru 1,4 litrelik 90 HP güç üreten motor olacak. Yıl sonuna doğru yenilenecek diğer bir Alman ise VW Passat. Opel'in iddialı yeni modeli Insignia'ya yanıt vermeye çalışacak olan Passat'ta 1,4 litrelik motor, en düşük hacimli motor olacak.

2010 yılı, Alman otomotiv piyasası için hareketli bir yıl olacak. Aks mesafesi uzatılarak iç mekanı genişletilen BMW 5 Serisi, VW Polo altyapısı üzerine inşa edilecek Audi'nin küçüğü A1, VW Polo'nun sporcusu Polo GTI ve AMG tarafından geliştirilen martı kanatlı Mercedes SLS AMG, 2010'da yollarla buluşacak. 2011 yılında ise Audi ve BMW, kompakt sınıftaki otomobilleri A3 ve 1 Serisi'ni yenileyecek. Audi, A3'teki motorlar için VW'den yardım alırken, BMW 1 Serisi'nde 3 silindirli aşırı beslemeli motorlara da yer verecek. BMW 3 Serisi de tartışılan tasarımları geride bırakarak ağabeyleri 5 ve 7 Serisi'ne daha çok benzeyecek. 2011'de yollarla buluşacak bir diğer Alman ise Mercedes SLK olacak. SL'yi andıran SLK'nın mevcut motor ailesi güncellenerek, motorlar Euro 5 emisyon normuna uygun hale getirilecek.

Alman yeniliklerinin yanı sıra, Hyundai'nin yeni modellerinin ilk sürüş izlenimleri, filo rekabetinin güçlü küçükleri Fiat Albea, Hyundai Accent ve Renault Symbol karşılaştırması, Formula 1 dünyasını henüz ilk sezonunda alt üst eden Brawn GP'nin başarısının sırrı ve toplam 47 otomobil hakkında detaylı bilgiler auto motor & sport'un mayıs sayısında okuyucularla buluşacak.

www.automotorsport.com.tr