kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Julia Roberts'ın hayalindeki adaya yarı fiyatına alıcı yok

29.04.2009
Avustralya'da satılık 30 adaya müşteri çıkmadı. Julia Roberts'in 8 yıl önce talip olduğu Turtle Adası'nın fiyatı yüzde 50 düşerek 6 buçuk milyon dolara geriledi..
Turizm sektörünün can çekiştiği Avustralya'da irili ufaklı 30'dan fazla ada satılığa çıkartıldı. Adalardan bazılarına 6 aydır müşteri çıkmadı. Yaklaşık 8 yıl önce ünlü Hollywood yıldızı Julia Roberts'ın talip olduğu ancak vazgeçtiği Turtle Adası'nın fiyatı yüzde 50 düşerek 6.5 milyon dolara kadar indi. Adalardaki otellerde oda fiyatlarının gecelik 2 bin dolara kadar çıkması, ekonomik krizle birlikte müşteri sayısındaki düşüş ve otelleririn bakım ve işletim masrafları alıcıları kaygılandıran en önemli noktalar. The Australian'ın gazetesine göre değerinin çok altında fiyata müşteri bekleyenlerin başında Dunk Adası geliyor. GPT Group'un satışa çıkardığı ada için biçilen son fiyat 25 milyon dolar.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

EN UCUZU 1.3 MİLYON DOLAR
Müşteri bekleyen en ucuz ada ise 1.3 milyon dolar ile Temple. 2007'de 35.6 milyon dolara satışa çıkarılan Wilson ve Heron Adaları için şimdi biçilen değer 15 milyon dolar. Queensland sahilindeki Hinchinbrook adası 6 buçuk milyon dolara yeni sahibini bekliyor. Değerinde yüzde 50'nin üzerinde düşüş yaşanan bir başka ada ise Long Island. Daha önce 6 milyon dolara satın alınan adaya şuan 2.3 milyon dolardan satışta. Yakın zamanda satışı gerçekleşen tek ada ise Little Green Adası. Uzun süre satılmayı bekleyen adaya 3 milyon dolar ödenirken satışı yapan şirket adanın bakımı ve masrafları için bugüne kadar 2 milyon dolar harcadı.