kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Muhtar ortaokul, korucu üniversite mezunu

AA
Giriş Saati : 30.04.2009 11:57
Güncelleme : 30.04.2009 21:18
Yeni Haber
Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde, muhtarı ortaokul mezunu olan Kuyucak köyünde, koruculuğu üniversite mezunu genç yapıyor.

Yerel seçimlerde babası İbrahim Ünlü'den sonra muhtar seçilen Muzaffer Ünlü yaptığı açıklamada, köy koruculuğu görevini yıl başından bu yana üniversite mezunu Adnan Karataş'ın (25) yürüttüğünü söyledi.

Köyde doğup büyüyen Karataş'ın, başvurusu üzerine bu göreve babası tarafından getirildiğini belirten Ünlü, çalışmalarından köylülerin memnun olduğunu anlattı.

Adnan Karataş ise ilkokulu Kütahya'daki Abdurrahman Paşa İlköğretim Okulunda, liseyi, Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavını kazanarak Tavşanlı Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümünde bitirdiğini, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümünden 2006'da mezun olduğunu kaydetti.

Yaklaşık bir yıl Kütahya'da muhasebecide çalıştığını, ancak aldığı ücretle geçinemediği için işten ayrıldığını ifade eden Karataş, askerliğini kısa dönem olarak Kocaeli'nin Gebze ilçesinde tamamladığını belirtti.

Karataş, bir süre işsiz kaldıktan sonra köyüne yerleşip koruculuk için muhtarlığa başvurduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

''Askerden döndüğümde bir süre işsiz kaldım. O dönem muhtar olan halamın eşine, köy koruculuğu için iş başvurusunda bulundum ve kabul edildi. Yıl başından bu yana koruculuğu sürdürüyorum. Kendi köyümde çalıştığım için memnunum. Bu benim için gurur verici bir iş. Çocukluğumda koyun ve sığırlarımız vardı. Bir süre çobanlık ve çiftçilik yapmıştım. Bu işe yabancı değilim. Şimdi muhtarlığa gelen misafirleri ağırlayıp köylülerin arazilerini hayvanlardan koruyorum. Zaten köyün sığırlarının otlatılmasıyla babam ilgileniyor. Halimden memnunum.''