kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İzmir Ticaret Odası finalde

ANKA
Giriş Saati : 25.04.2009 11:42
Güncelleme : 25.04.2009 14:26
Yeni Haber
İzmir Ticaret Odası, Dünya Odalar Kongresi kapsamında 2 yılda bir düzenlenen "Dünya Odalar Yarışması"nda "İzmir Ekonomi Üniversitesi" projesiyle "En İyi Sıradışı Proje" dalında, 31 ülkeden yapılan 48 başvuru arasından finale kaldı.

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Milletlerarası Ticaret Odası tarafından iki yılda bir düzenlenen Dünya Odalar Kongresi'nin dünyadaki tüm odaları bir araya getiren tek uluslararası etkinlik olduğunu söyledi. Kongre kapsamında ayrıca çeşitli branşlarda Odalar arasında yarışmalar düzenlendiğini kaydeden Demirtaş, "Oda olarak, İzmir Ekonomi Üniversitesi'ni (İEÜ) kurma projemizle bu son derece prestijli yarışmaya "En İyi Sıradışı Proje" dalında katıldık ve projemiz finale kaldı" dedi.

İTO'nun, İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı aracılığı ile İEÜ'yü kurarak Türkiye'de bir ilke imza attığını anımsatan Demirtaş, "Bir odanın üniversite kurması biz İEÜ'yü kurduğumuz dönemde son derece sıra dışı bir projeydi. Bugün dahi bir üniversite kurmak, herhangi bir Odanın klasik faaliyetleri içinde değildir. Sadece İzmir'in değil Ege Bölgesi'nin ilk vakıf üniversitesi olması, eğitim dilinin İngilizce olan bir üniversite olmasıyla da İEÜ'nün bir benzeri yok" dedi. Demirtaş, şöyle konuştu:

"İzmir Ekonomi Üniversitesi'ni kurmak, Odamızın bugüne kadar kentimize ve ülkemize yaptığı en önemli hizmetlerden birisidir. İEÜ'nün kuruluşunun ardından pek çok Oda üniversite kurmak için harekete geçmiştir. Takip edilen bir proje olmuştur. 8 yılda 6 bini geçen öğrencisi, en çok tercih edilen 10 vakıf üniversitesinden birisi olmasıyla da İEÜ sıra dışı niteliklerini koruyor. Bütün bu nedenlerle bu başarılı projemizi ve üniversitemizi dünyaya tanıtmak için Dünya Odalar Yarışması'nın "En İyi Sıradışı Proje" dalına katıldık. Sıradışı üniversitemize çok yakışan bu sıra dışı dalda, 6 finalist arasına kaldık. Finalde de İEÜ projemizin büyük ilgi göreceğine eminim."

FİNAL MALEZYADA



İzmir Ekonomi Üniversitesi konulu bir çalışma ile "En İyi Sıradışı Proje' kategorisine başvuran İzmir Ticaret Odası, 3-5 Haziran 2009 tarihlerinde Malezya'da gerçekleştirilecek Dünya Odalar Kongresi'nde jüri huzurunda bir sunum gerçekleştirecek. Bu sunumlar sonucunda, 2009 yılının en iyi sıra dışı projesi ve diğer dallardaki birinciler belirlenecek. "2009 En İyi Sıradışı Proje" unvanı için İzmir Ticaret Odası ile yarışacak olan diğer Odalar şöyle:

Batı Avusturalya Sanayi ve Ticaret Odası, Avusturalya

CAINCO, Bolivya

Wermland Ticaret Odası, İsveç

Oslo Ticaret Odası, Norveç

Güney Trinidad Sanayi ve Ticaret Odası, Trinidad