kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu ...

24.04.2009
Bankalara 1 trilyon $ ek sermaye gerek
ABD'Lİ yatırım şirketi KBW Inc., ABD Hazinesi'nden önce kendi yaptığı banka stres testinin sonuçlarını açıkladı. KBW analist Frederick Cannon, bankacılık sektörünün 'tekrar sağlıklı ve bağımsız hale gelmesi için 1 trilyon dolar sermayeye ihtiyacı olduğunu söyledi. 1 trilyon tahmini hem konulacak yeni sermaye hem de hükümetin kurtarma programı çerçevesinde bankalardan verdiği fonlar karşılığı aldığı tercihli hisseleri adi hisseye dönüştürülmesini içeriyor.

'Küresel ekonomik gerileme yavaşladı'

ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, her ne kadar önemli risklerin mevcut olmasına karşın küresel ekonomik gerilemenin son haftalarda yavaşladığına dair belirtilerin olduğunu bildirdi. Geithner Financial Times gazetesindeki makalesinde, küresel ticaretteki gerilemenin azalabileceğini birçok finansal piyasalarda şartların iyileşebileceğini belirtti. Gerçek ilerleme için zamana ihtiyaç olduğunu ve önemli risklerin devam ettiğini ifade eden Geithner "Temellerin güçlendirilmesi konusunda birlikte hareket etmeliyiz'' dedi.

Obama: Kredi kartı endüstrisi dengesiz

ABD Başkanı Barack Obama, kredi kartı şirketlerinin üst düzey yöneticileri ile biraraya geldiği toplantıda faiz oranları ve ücretlerde düzenleme yapılması konusunda şirketlere uyarıda bulundu. Kredi kartı endüstrisini 'dengesiz' olarak niteleyen Obama, yöneticilerden sorunun daha da büyümeden biran önce çözülmesini istedi. "Olağandışı faiz ve ücretlendirme ugulamalarına son verilmeli" diyen Obama, düzenlemelerde kredi kartı şirketlerinin de makul ölçüde kar yapmalarının sağlanacağı söz verdi.