kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
500 değişik gazlı içecek üretiyor 1886 yılında Atlanta’da kurulan şirket bünyesinde, 500 değişik gazlı ve alkolsüz içecek markası var. Sprit, Fanta gibi markaların değeri milyar dolara ulaşıyor.

Uğursuzluğa inanan Kent, Coca-Cola'nın 13'üncü Başkanı oldu

24.04.2009
Dünyanın en büyük içecek şirketi Coca-Cola'nın başkanlığına Kent seçildi. Kent, marka değeri 58.2 milyar $ olan şirketin CEO'luğunu da yürütecek..
Muhtar Kent, uluslararası bir firmada Türk yöneticisinin geldiği en üst noktaya çıktı. 1 Temmuz 2008'den bu yana Coca- Cola Company'nin CEO'luğunu yürüten 56 yaşındaki Kent, yönetim kurulu üyelerinin seçimiyle, emekliye ayrılan eski yönetim kurulu başkanı Neville Isdell'in (65) yerini aldı. Neville Isdell, 4 ay önce başkanlığı Muhtar Kent'e bırakacağını açıklamıştı. Coca-Cola'nın 13'üncü Başkanı olan Kent, CEO olarak da seçildi.

İMZA BİLE ATMIYOR
Kent için, 13'ün hayatında özel bir yeri var. The Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, otellerin 13'üncü katında asla kalmayan Kent, eğer ayın 13'ü Cuma gününe denk geliyorsa, asla bir evrak imzalamıyor ve seyahate çıkmıyor. Yanında nazar boncuğu taşıyor. Babası Necdet Kent Başkonosolos iken 1953'te New York'ta doğan Kent, İngiltere'deki Hull Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden mezun oldu, City University of London'da MBA yaptı. Coca-Cola şirketinde çalışmaya 1978'de Atlanta'da satış ve pazarlama departmanında başlayan Muhtar Kent, Hollanda ve İtalya'da çeşitli görevler üstlendikten sonra 1985'te Türkiye ve Orta Asya Bölgesi Genel Müdürlüğü, 1989'da Orta ve Doğu Avrupa Bölüm Başkanlığı görevlerine atandı. 1995 yılında Avrupa'daki 12 ülkede şişeleme faaliyetlerini yürüten Coca-Cola Amatil şirketinin başına geçen Kent, 1999-2005 yılları arasında Efes İçecek Grubu'nda başkanlık görevini üstlendi. Efes İçecek Grubu'nun yeni pazarlara yayılması ve Londra Borsası'nda halka açılarak 2.5 kat değer kazanmasıyla ilerleyen süreci yöneten Kent, aynı dönemde Coca-Cola İçecek şirketinin de yönetim kuruluna girdi. 2006'nın Şubat ayında da Coca-Cola International'ın başkanlığına getirildi. Muhtar Kent geçen yıl Coca- Cola Dünya'nın İcra Başkanlığı'na atanmıştı.