kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Suudi Prens, Riyad'ın Nuru'na 40 milyon euro para bastırdı

Abbas ÇAKAR İZMİT
24.04.2009
Suudi Prens Abdülaziz için Yachtley tarafından Kocaeli'de inşa edilen 65 metrelik mega yat törenle teslim edildi. Şirket aynı törende 74 metrelik yeni bir yatın yapımını başlattı..
Kocaeli Serbest Bölgesi'nde (KOSTBAŞ) kurulu Suudi Arabistan, Lübnan ve Türk sermayeli Yachtley Gemi Yapım Sanayi Ticaret AŞ tersanesinde, Suudi Arabistan Prensi Muhammed Bin Abdülaziz için üretilen "Nourah of Riyad'' (Riyad'ın Nuru) adlı yatın teslim töreni yapıldı. Suudi prensin 40 milyon euroya malolan yatının teslim töreninde konuşan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye'nin yat üretiminde dünya üçüncüsü, gemi inşa sektöründe ise dünya sekizincisi olduğunu söyledi.

"ÜRETTİĞİMİZ EN BÜYÜK YAT"
Tüzmen, Türkiye'deki serbest bölgelerde yaklaşık 22 milyar dolarlık ticaret hacmi gerçekleştirildiğini, 50 bin kişinin direkt, 250 bin kişinin de dolaylı istihdam edildiğini belirtti. Kocaeli, Antalya, Adana Yumurtalık'taki serbest bölgelerin gemi ve yat sanayi, Ege Serbest Bölgesi'nin uzay teknolojileri ve havacılık, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki serbest bölgenin yazılım üzerine uzmanlaştığını ifade eden Tüzmen, "Her tarafta bir kümeleşme çalışması var. TÜBİTAK MAM zaten araştırma ve geliştirmesiyle dünyaca ünlü bir yer haline geldi" dedi. Tüzmen, 65 metre uzunluğundaki "Nourah of Riyad''ın Türkiye'de üretilen en büyük motor yat olduğunu ifade etti.

40 milyon euroya mal oldu
7 yıldızlı otel konforunda

Yapımına Ocak 2006'da başlandı. İnşasında toplam 300 kişi çalıştı. 65 metre uzunluğunda, 16 mil seyir hızına sahip. Kapı kolları ve armatürleri altın kaplama. 6 misafir, 1 VIP kamarası ile kral dairesi bulunuyor. Arkadaki kapak açıldığında beach clup'a dönüşüyor.