kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Anne Akalın pozlarıyla kızını aratmadı

DEĞER ÖZERGÜN
23.04.2009
Demet Akalın'ın 'Deli Şenay' lakaplı annesi Şenay Akalın, Gölcük'teki Mercan Giyim firmasının bahar kataloğu için modellik yaptı. Verdiği birbirinden 'usta' pozlarla bir dönem mankenlik yapan kızını bile gölgede bırakan Şenay Hanım'ın, bu iş için 10 bin TL aldığı söyleniyor..
Müzik yaşantısı kadar özel hayatıyla da gündemden düşmeyen Demet Akalın'ın şöhreti, annesine de bulaştı. 59 yaşındaki Şenay Akalın model oldu! Akalın'ın Gölcük'te yaşayan 'Deli Şenay' lakaplı annesi Şenay Hanım, arkadaş çevresinde hem güzel hem de neşeli biri olarak tanınıyor. İşte bu neşeli kişiliği yüzünden, Mercan Giyim firması kendisine 2009 bahar kataloğunda modellik yapmasını teklif etti. Teklifi kabul eden Şenay Hanım, çekimler sırasında bir dönem mankenlik yapan kızını bile gölgede bırakan pozlarıyla dikkat çekti. Çekimler karşılığında 10 bin TL ücret aldığı söylenen Şenay Akalın, her ne kadar yaşı ilerlemiş ve kilolu olsa da, modellikteki başarısıyla göz doldurdu.

Ölümden dönmüştü!
Çekimler sırasında neşeli ve rahat tavırlarıyla dikkat çeken Şenay Hanım'ın aslında hayatında yaşadığı ciddi travmalar var. 1974 yılında, kızı Demet henüz iki yaşındayken İzmit-İstanbul karayolunda büyük bir kaza geçiren Şenay Hanım, bu kazada kızkardeşi ve deniz subayı olan eşi Ali Akalın'ı kaybeder. İşin en ilginç yanı, aynı kazada Şenay Hanım da öldü zannedilerek hastane morguna kaldırılır. Cesedi teşhis için morga gelen erkek kardeşi, Şenay Hanım'ı görünce şok geçirip, ağlamaya başlar. İşte tam o sırada Şenay Hanım, kolunu aniden kımıldatır. Bunun fark edilmesiyle yaşadığı anlaşılan anne Akalın, yoğun bakıma alınır ve geçirdiği kaza sonrası kafasına 27 dikiş atılır. Şenay Hanım, tam altı ay boyunca hastanede tedavi olmak zorunda kalır. O dönemde eşinin kazada hayatını kaybettiği kendisinden gizlenen Şenay Hanım, durumu öğrendiğinde ise ciddi psikolojik sorunlar yaşar. Geçirdiği bu travma sonrası da aklına her geleni söylemeye başlar. İşte bu yüzden de kendisine Gölcük'te 'Deli Şenay' ismi takılır. Şenay Akalın da bunu her fırsatta rahatça dile getirmekten çekinmiyor zaten.

İki yıl küs kaldılar
Şenay Hanım'ın kızıyla verdiği bazı röportajlarda da kendiyle ne kadar barışık olduğu rahatlıkla görülüyor. Mesela bir röportajda temizlik hastalığından dem vurarak şöyle konuşmuştu: "Demet küçükken onun da kirli olduğunu düşünüp, çamaşır suyu ile yıkamıştım!" Öte yandan kızı Demet Akalın ile bir dönem küslük de yaşadı Şenay Hanım. İlk eşininin ölümünden yıllar sonra, gençlik aşkı ile nikah masasına oturunca, bu duruma çok içerleyen Demet Akalın; annesiyle iki sene boyunca küs kaldı. Şenay Hanım, bu evlilikte aradığını bulamayarak boşanınca da, anne-kız yeniden eski günlerine döndü.
Haberin fotoğrafları