kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu.

24.04.2009
3 bin $'lık Tütün Fonu kademeli kalkacak
Alkollü içkilerdeki vergi değişikliklerini AB'ye bildiren Türkiye, Tütün Fonu kesintisi için de kademeli kaldırma sözü verdi. Türkiye'nin, "İçkilerde nispi vergilemeye son verip, özel tüketim vergisi tutarlarını indirerek iyi niyetimizi gösterdik. Tütün Fonu kesintisi de kademeli son bulacak'' diyerek, AB'den vergi faslının açılmasını talep ettiği belirtildi. Tütün Fonu için AB'ye bir takvim veren Türkiye'nin tütün ithalatında ton başına 3 bin dolar olan ve bütçeye yıllık 200 milyon dolarlık katkı yapan Tütün Fonu kesintisinin 2010'dan başlayarak 2018'e kadar sıfırlanmasının taahhüt ettiği belirtildi.

Alfa 159'un 1.9'u 3.800 euro indirimli
Alfa Romeo Türkiye, Alfa Romeo 159 modelinin hem dizel hem otomatik şanzıman kombinasyonlu versiyonlarına yönelik stoklarla sınırlı indirim kampanyası başlattı. Alfa Romeo Türkiye, İtalyan otomobil üreticisinin "lüks orta sınıfta dinamik tasarım ve sürüş özellikleriyle" dikkat çeken temsilcisi Alfa 159'un 1.9 litre 150 HP'lik ve Q-Tronic otomatik şanzımanlı versiyonlarında, 3 bin 800 euroya varan indirim imkanı sunuyor. Stoklarla sınırlı kampanyada Alfa 159 1.9 JTD Q-Tronic'in zengin ''Distintive Plus'' donanımlı versiyonu, 39 bin 368 euroluk anahtar teslim satış fiyatıyla dikkat çekiyor.

'Bazı alkollü içecek firmaları vergi kaçırıyor'
Burgaz Alkollü İçkiler, bazı firmaların bandrol düzenlemelerini ihlal ettiğini ve vergi kaçırdığını iddia ederek, Maliye Bakanlığı ile Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'na (TAPDK) başvurdu. Burgaz, bazı şirketlerin serbest bölgelerden ihracat yapıyormuş gibi kendi güdümündeki şirketlere satış yaparak, ardından ürünlerini free-shop'lardan bandrolsüz biçimde ülkeye soktuğunu öne sürdü. Burgaz, Maliye Bakanlığı'na gönderdiği 16 Mart tarihli yazıda, alkollü içkilerde bandrol uygulamasının bazı firmalar tarafından ihlal edildiğini öne sürdü.

Türkiye boncuk dondurma ile tanışacak
Mini Melts olarak bilinen ve ABD'den Çin'e dünyanın 20 ülkesinde üretilip satılan boncuk dondurmalar Türkiye'ye geliyor. Türkiye'de Minimaks firması tarafından üretilecek boncuk dondurmanın özelliği eksi 187 derecede sıkıştırılıp şoklandığı için hava içermemesi. Dünyada "The Ice Cream Dream (Rüya Dondurma) sloganıyla pazara sunulan dondurmanın haziranda satışına başlanması bekleniyor. Minimaks ilk etapta 8 çeşitle piyasaya çıkacak.