kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çapa, Akaretler'e tankla girdi 'eczacılar' ile sarhoş edecek

PINAR ÇELİK
24.04.2009
Akaretler'e açacağı Joke Perestroyka ile ilginç bir konseptle müşterilerinin karşısına çıkmayı planlayan İzzet Çapa, saat 23.00'ten sonra 'eczacı' kıyafetli garson, eczane görünümlü barıyla hizmet sunacak..
Nişantaşı Citys'in restoranlar katında tek açık kalan restoran "It's a Joke" adlı mekanın işletmecisi İzzet Çapa ile oturduğumuzda nedense kendini 'ciddi olmam gerek' diye koşullandırmıştı. Ancak eğlence profesyonelinin anlatacakları rakamlarla fazla açıklanamaz. Bu nedenle ekonomiyle ilgili anlattıklarına değil yapacaklarına daha bir kulak kabarttık. Lafa City'steki mekandan istediği verimi alamadığını söyleyerek başladı Çapa. "Şimdilik kapatmayı düşünmüyoruz ama biz girdiğimizde 7 restoran vardı şimdi bir tek biz varız" diyen Çapa yine de iyi bir film geldiğinde, haftasonları ve akşamları müşteri sayısının fena olmadığını söyledi.

ECZANEDEN İÇKİ SATACAK
Ancak kriz, tüketicilerin değişen beklentileri Çapa'nın projelerini askıya aldığı anlamına gelmiyor. Aksine Çapa insanları şaşırtacak yeni projelerin peşinde. Bunlardan biri Akaretler Sıraevler'de Konyalı'nın yerine açılacak Joke Perestroyka. Rusya'nın eski Başbakanı Gorbaçov'la özdeşleşen Perestroyka kelimesi. Türkçesi yeniden yapılanma... O da mekânı yeniden yapılandırmış ve isim vermediği birinin kendileri için bir tank tasarladığını söyledi. Bir tankın yarısı şeklinde yapılan dökümün vinçle mekanın arkasındaki 400 metrekarelik bahçeye konulduğunu anlattı Çapa. "Anarşist görüntü vermek istemiyoruz ancak tankın içinde çiçekler olacak" diyen Çapa, mekan hakkında ilginç ayrıntılar verdi. Mekanın en ilginç uygulamalarının başında, gece 23.00'te ortaya çıkacak eczane görüntüsündeki barı ile eczacı kıyafeti giymiş kadın garsonlar olacak. "İlaç isimlerini içki isimleriyle yan yana getirip esprili bir servis yapacağız. Yani mekan insanlara ilaç gibi gelecek" diyor Çapa. "Fantezilere oynuyorsunuz gibi geldi" yorumumuza "Zaten herkes yorgun argın evine gidiyor. Kriz de sıkıntı... Burada insanları biraz harekete geçirmenin ne sakıncası var" diye yanıt veriyor. İzzet Çapa'nın verdiği bilgilere göre Perestroyka'da 25'er kişilik üç oda bulunuyor. Bunlardan biri Cristal room (kristal oda) denen şatafatın yaşatılacağı oda. Library room (kitap odası) daha bohem eğlenceyi sevenlere özel olacak. Afişleriye şimdiden adından söz ettiren Joke Perestroyka'nın açılışına daha var. Neden ise maddi. "Üç kere iflas ettim. Ben kişi başına ne kadar gelir, kar gibi rakamlara bakmam. Hala paranın hesabını bilmiyorum ama nerede duracağımı biliyorum" diyor Çapa.

HİPPİ DÜĞÜNLERİ
İzzet Çapa'nın diğer mekanı ise Mayadrom'da açacağı Joke Queen. Perestroyka'da tankın yerini Joke Queen'de 68 model Volkswagen alıyor. Çok para verdiğinden yakınıyor Çapa minibüse... Hippi konseptinin uygulanacağı mekanı A 46 markasının sahibi Tuana Büyükçınar elden geçiriyor. Çapa yeni projeler sonrası mevcut projelerle ilgili de şunları söyledi: "Daha kesin değil ama Al Jamal'i açmama gibi bir durumun söz konusu olabilir. Cahide ise bu yaz açılmayacak. İt's a Joke ise şimdilik devam ediyor. Şu anda City's'deki katta açık tek restoranız. Devam edecek görünüyor."
Haberin fotoğrafları