kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Selçuk'un satışı yattı, Çiftçiler ve Karaçam soluğu yargıda aldı

Veli OKTAY İSTANBUL
24.04.2009
Selçuk Gıda'nın yüzde 6 hissesine talip olan Çiftçiler Holding ile Burhan Karaçam, sözleşme şartlarına uymadığını ileri sürdükleri 5 hissedarı mahkemeye verdi, 500 bin dolar talep etti..
Yaklaşık 30 ülkeye ihracat yapan Selçuk Gıda'nın hisse satışı iptali tarafları mahkemelik etti. Selçuk Gıda'nın yüzde 6.006 hissesine talip olan Çiftçiler Holding ile Burhan Karaçam, sözleşme şartlarına uymadıkları iddiasıyla 5 hissedarı mahkemeye verdi. Yüzde 91'i halka açık olan Selçuk Gıda'nın yüzde 9.08 hissesini elinde bulunduran Ege Kuru Meyve İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu üyesi Eliya Alharal ile diğer hissedarları Vittorio Franco, Timurhan Berkan, Suzi Alharal ve Eliya Alharal'a, satış sözleşmesine uymadıkları gerekçesiyle 500 bin dolarlık alacak davası açıldı.

KARŞILIKLI FESİH
Çiftçiler Holding ve Burhan Karaçam adına mahkemeye başvuran avukat, dava dilekçesinde satış sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini bildirdi. Ticaret Mahkemesi'nde açılan davanın dilekçesinde taraflar arasında 4 Eylül 2008'de Selçuk Gıda A.Ş.'nin A grubu hisselerinin tamamı ile B grubu hisselerinin bir kısmının satışı konusunda sözleşme yapıldığı belirtildi. 31 Ekim 2008'e kadar önkoşulların yerine getirilmesi için mutabakata varıldığı belirtildi. Buna göre Selçuk Gıda'nın hissedarları, A ya da B grubu hisseler ile şirket mal varlığına ilişkin olarak mülkiyet devri, taahhüt veya sınırlayıcı hiçbir işlem yapmamayı taahhüt etti. Selçuk Gıda'yı satın almak isteyen Çiftçiler Holding süreyi uzattıkları halde şartların yerine getirilmediğini ileri sürerek 18 Kasım 2008 tarihinde satış sözleşmesinin feshedildiğini bildirdi. Çiftçiler Holding, Selçuk Gıda'dan sözleşmede yer alan 500 bin dolarlık cezayı da ödemesini talep etti.