kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

24.04.2009
Dünya çocukları nette aynı dili konuşacak
Türk Telekom ve Google, dünya çocuklarını internet üzerinden buluşturmak amacıyla "TT Çocuk" bünyesinde oluşturulan platformu geliştirmek üzere işbirliğine gitti. Türk Telekom'dan yapılan açıklamada, şirketin, çocuk portalı "TT Çocuk'' üzerinde dünya çocuklarının ortak bir dilde konuşabilmeleri için Google ile işbirliği yaparak online sohbet sistemi geliştirdiği bildirildi. Tasarlanan platformun, İngilizce ve Türkçe destekli içeriği ile dünyanın farklı ülkelerinden gelen çocuklara ortak bir dilde konuşma imkânı sağladığı belirtilen açıklamada, "Dünyada bir ilk olarak Google işbirliği ile hayata geçirilen online sohbet sistemi, farklı ülkelerden siteye giriş yapan çocukların yazdıkları mesajları tercüme ederek onlara birbirleriyle iletişim kurma imkânı sağlıyor" denildi.

Microsoft'un kârı düştü hisseleri ise yükseldi

Dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft'un 2009'un ilk çeyreğine ilişkin karında gerileme yaşanırken, şirketin maliyet azaltıcı çalışmaları ve Windows 7 işletim sisteminin test sürümünün çıkmasını yatırımcılar arasında memnunlukla karşılandı ve hisse değerleri yükseldi. Microsoft'tan yapılan açıklamada, şirketin bu yılın ilk çeyreğindeki karının geçen yılın aynı dönemine göre gerileyerek 4.39 milyar dolardan 2.98 milyar dolara, satışlarının da yüzde 6 azalarak 13.65 milyar dolara indiği bildirildi. Microsoft, Ocak ayında halen 96 bin olan çalışanın yüzde 5'i olan 5 bin kişiyi 18 ay içinde işten çıkaracağını bildirmişti.

Logo Yazılım, Dubai'den anavatana geri döndü
Logo Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş, Dubai'deki şirketi Logo Business Solutions FZ LLC firmasının kapatılması için gerekli işlemlerin yapılmasını kararlaştırdı. Yapılan açıklamada, şirket yönetim kurulunun, global krizin iç ve dış piyasalarda yarattığı daralmanın şirketin satışlarını olumsuz etkileyeceği öngörüldüğünden, yurtdışı satış ve pazarlama faaliyetlerinin Türkiye merkezinden yürütülmesine karar verdiği belirtildi. Açıklamada, bu nedenlerle Dubai Technology and Media Free Zone, Dubai, Birleşik Arap Emirliklerinde kurulan Logo Business Solutions FZ LLC firmasının kapatılmasına ve gerekli işlemlerin yapılmasına karar verildiği duyuruldu.

Çin'den şimdi de 500 GB'lik 'çakma' flash disk
Taklit üründe sınır tanımayan Çinliler, şimdi de Sony'nin 500 GB'lik flash diskinin sahtesini yaptılar. Fiyatı ise sudan ucuz, sadece 10 dolar. Ürünü ilk aldığınızda bilgisayarda kapasitesi 500 GB görünüyor. Flash diskin içine resim veya data aktarıldığında sorun çıkmıyor. Ancak bilgisayara ikinci kez yeniden takıldığında diskin içi boş görünüyor ya da bilgisayar flash diski tanımıyor. Çin hükümeti fikri mülkiyet haklarını korumaya çalıştığını savunsa da ülkede taklit sektöründe çok sayıda insan istihdam edildiği için mücadele zor görünüyor.