kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dipçiklenen çocuğa komutandan ziyaret

24.04.2009
Hakkâri'de özel tim polisince dipçiklenen 14 yaşındaki S. T.'yi, Van'da komutanlar ve emniyet müdür yardımcısı ziyaret etti. Annesi, "O daha çocuk, polisten şikâyetçiyiz" dedi..
Hakkâri'de 14 yaşındaki S. T.'nin özel tim polisinin dipçiği ile dövülmesi büyük tepkiye yol açtı. Van'da tedavisi süren çocuğu komutanlar ziyaret etti, ailesi şikâyetçi olacağını söyledi. Hakkâri'de Bağlar mahallesinde başlayarak genişleyen olaylar sırasında kar maskeli bir Özel Harekât polisinin tüfek dipçiği ile yaraladığı S. T.'nin tedavisi Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde sürüyor. Kimliği belirlenen Özel Harekâtçı Valilik tarafından idari soruşturma başlatılarak açığa alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü de olayı araştırması için görevlendirdiği iki polis başmüfettişini Hakkâri'ye gönderdi.

ELİNİ TUTTU, DURUMUNU SORDU
Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yurdaer Olcan, hastanede tedavi gören S. T.'yi ziyaret etti. Korgeneral Olcan'a İl Jandarma Alay Komutanı Albay Vecihi Halil İyigün ve Emniyet Müdür Vekili Mustafa Uçkan eşlik etti. Dün öğleden sonra hastaneye gelen komutan ilk olarak Hakkâri'deki aynı olaylarda yaralanan polis memuru Caner Çelik'i ziyaret etti. Ardından Beyin Cerrahi Servisi'nde yatan S. T.'yi görmeye gitti. Küçük çocuğun durumu hakkında doktorlardan bilgi alan Kolordu Komutanı, 14 yaşındaki S. T.'nin elini tuttu, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

ANNENİN İSYANI: ŞİKÂYETÇİYİZ
S.'nin okula gitmediğini belirten anne Amine T. (35), yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Acılı anne, "Oğlumu o hale koyan özel timciden şikâyetçiyiz." dedi. 6 çocuk annesi Amine T., oğlunun eve kanlar içinde getirildiğini belirterek, "O polisin çocuğuma silah dipçiği ile öyle vurmasına gerek yoktu. Ne yapmış, o daha bir çocuk. Çok üzüldük. Eve getirdiklerinde oğlumun kafasında kocaman bir çukur vardı ve kanlar içinde kalmıştı. Babası hemen Van'a götürdü. Tek dileğimiz oğlumuzun bir an önce sağlığına kavuşması. O polisten de şikâyetçiyiz. Gerekirse AİHM'ye başvuracağız" dedi. Türkçe bilmeyen anne Amine T. oğlu için Kürtçe dualar ederek gözyaşı döktü. S. T. yoğun bakımdan çıkarıldı. Beyin Cerrahi Servisi'ne alınan T.'nin 10 gün müşahede altında tutulmasına karar verildi. Çocuğun hayati tehlikeyi atlattığı ve şuurunun açık olduğu belirtildi. Duvar ustası baba Mehmet T. (41) de kontrol altında tutulan çocuğunun başından bir an olsun ayrılmıyor. Türkçe bilmeyen baba, bu tür eylemlerin içinde hiçbir zaman yer almadığını söyledi. "Ben DTP'ye yakın biri değilim. Evde olsaydım, dışarı çıkmasına izin vermezdim" dedi.

YARALI POLİS AMELİYAT EDİLECEK
Hakkâri'de çıkan olaylarda hafif yaralanan Lokman Kaya (44) isimli vatandaş tedavisinden sonra sabah saatlerinde taburcu edildi. Göstericilerin attığı taşlardan biri kafasına isabet eden Hakkâri Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Caner Çelik ise hastanede tedavi altında. Alnındaki kemikte çökme meydana gelen ancak hayati tehlikesi bulunmayan polis memurunun ameliyat edileceği açıklandı.

Naim KAZANDIOĞLU - Nihat FIRAT Ercan DEMİRCİ / SABAH