kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

1 Mayıs tatili turizmciye de yaradı

AA
Giriş Saati : 25.04.2009 10:41
Güncelleme : 25.04.2009 14:26
Yeni Haber
Turizmciler, bu yıl cuma gününe denk gelen 1 Mayıs'ın ''Emek ve Dayanışma Günü'' adıyla resmi tatil ilan edilmesini sevinçle karşıladı, bazı tur operatörleri 3 günlük tatil yaratan 1 Mayıs için hemen tur satışlarına çıktı.

Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, 1 Mayıs'ın tatil ilan edilmesinin, özellikle bu yıl cuma gününe rastlaması nedeniyle gerek yurt içi gerekse yurt dışı tatili için fırsat yarattığını söyledi.

Tatili değerlendirmek isteyenlerin, son dakikada kararlarıyla bile yurt içinde kendi şehirlerine yakın bölgelere gidebileceklerini belirten Özkar, ''Yurt dışında ise Prag, Roma, Barcelona ve Paris gibi şehirler, hafta sonunu da içine alacak şekilde 2-3 günlük tatil kaçamakları için çok uygun'' dedi.

Özkar, birçok acentenin ''1 Mayıs'ın tatil ilan edilmesi çok geç bildirildiğinden, özel tatil paketleri hazırlamaya fırsat bulamadığını'' ifade ederek, yine de bu kararın turizmcilerin işine yarayacağını kaydetti.
Sarp Özkar, ''Biraz daha erken açıklansa turizme çok daha fazla katkısı olabilirdi, ancak bizde bu gibi tatiller açıklanırken maalesef turizme katkıları çok fazla düşünülmeden hareket edildiğini düşünüyorum'' diye konuştu.

-PRAG, PARİS, BUDAPEŞTE VE BARCELONA'YA TURLAR-

Yine de firmaların önümüzdeki günlerde 1 Mayıs için tur paketleri çıkarabileceğini ifade eden Özkar, Prontotour olarak kendilerinin de Prag, Paris, Budapeşte ve Barcelona ile Kıbrıs'a tur paketleri düzenlediklerini bildirdi.

Özkar, 1 Mayıs tatilini birçok vatandaşın, özellikle havalar ısındığı için değerlendireceğini düşündüklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:
''Tatilcilerin yüzde 50'ye yakınının Şile, Ağva, Sapanca ve yakın yerlerde bulunan yazlıklarına, yüzde 30'lara varan bir kısmının uçakla Kıbrıs ve Antalya'ya gidebileceğini, yüzde 20'lik kısmının ise yurt dışına çıkacağını öngörüyoruz.

Biz de bu tatil döneminde hem paket turlarla hem de diğer ülke ve şehirlere gitmek isteyen tatilcilere münferit olarak otel ve uçak rezervasyonlarını yapmak suretiyle hizmet vermeyi planlıyoruz.''
Bu dönemde, havalimanı vergileri, seyahat sigortası, bahşişler dahil Prag'a, 349 Avro, Budapeşte'ye 363 Avro, Barcelona'ya 469 Avro, Paris'e 554 Avro, Kıbrıs'a ise 599 TL civarında turlar olacak.

Ayrıca Fidel Castro'nun 1 Mayıs'ta halka konuşmasını dinlemek isteyenler için bin 609 Avro'ya Küba turları da düzenleniyor.