kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber Turu...

24.04.2009
'Kayıt dışı çalıştırmak o insandan hırsızlıktır'
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, kayıt dışı işçi çalıştırılması konusunda "İşçiyi kayıt dışı çalıştırmak demek, o insandan hırsızlık yapmak demektir" dedi. Zafer Çağlayan, TBMM'de, bir gazetecinin, "Birçok şirketin resmi kayıtlarda işçiyi çıkarttığını, ancak çalıştırmaya devam ederek birtakım hilelere başvurduğunu'' ifade ederek, "Bu konuda mesaj verecek misiniz?'' diye sorması üzerine, işverenin kanuni yükümlülüğünden önce, vicdani yükümlülüğü bulunduğunu vurguladı. Çağlayan, "İşverenlerin, 'yükümlülüklerin hepsini yaparsak işçilerin yarısını işten çıkartmak zorunda kalırız' dediklerinin'' hatırlatılması üzerine, "O, ona kaçak çalıştırma hakkını vermez'' dedi. Çağlayan ÖTV indirimiyle Türkiye'nin dünyada en fazla araç stoku eriten ülke olduğunu şu ana kadar 50 bin aracın satıldığını söyledi.

Şahinler Holding çalışan sayısını 1100'e çıkardı
Şahinler Holding bünyesinde faaliyet gösteren, Modavizyon Edirne Tekstil Fabrikası, 100 işçiyi daha bünyesine katarak, çalışan sayısını bin 100'e çıkardı. Şahinler Holding'ten yapılan yazılı açıklamada siparişlerdeki artışla birlikte krizi atlatmaya başladığının sinyalini veren Edirne Modavizyon'un önümüzdeki günlerde de büyümesini sürdüreceği belirtildi.

Boydak Holding 260 yeni istihdam yaratacak
Boydak Holding, mobilya sektörüne yönelik üretim yapan Kayseri, Adapazarı ve Bursa fabrikalarında 260 yeni istihdam yaratacağını açıkladı. Holdingden yapılan yazılı açıklamada, mobilya sektöründe uygulanan KDV indirimi sonucunda artan talep ve buna bağlı olarak alınan üretimi artırma kararı paralelinde istihdam artışına gidileceği belirtildi. Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, "Uygulanmaya başlanan KDV indirimi ile birlikte sektörümüz hareketlenmeye başladı. Müşterilerimizin taleplerini eksiksiz karşılamak amacıyla fabrikalarımızda 260 kişiye istihdam sağlayacağız. Sektörümüzde yaşanan olumlu gelişmeler devam ettikçe istihdam sayısını artırmayı düşünüyoruz" dedi.

Ssangyong'u kafalarını kazıtarak protesto ettiler
Güney Kore'de mahkeme tarafından işlerinden tasfiye edilen işçi sendikası üyeleri, Ssangyong Motor firmasının işten çıkarma planını saçlarını kazıtarak protesto etti. Seul'deki hükümet binası önünde toplanan protestocular, miting sırasında kararlılıklarını göstermek için toplu halde saçlarını kazıttılar. Şirket, satışlarındaki yüzde 30'luk düşüşün ardından geçtiğimiz Ocak ayında işçilerinin tasfiyesi için mahkemeye başvurmuş, yeniden yapılanma çerçevesinde geçtiğimiz haftalarda da 2 bin 650 çalışanını işten çıkartacağını açıklamıştı.