kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Mücevherin Davos'una 20 jetle uça uça gelecekler

PINAR ÇELİK
16.04.2009
Mayıs ayı başında İstanbul'da düzenlenecek Dünya Mücevher Kongresi'ne Avrupa ve Ortadoğu'dan katılacak lüks firmalar özel uçaklarıyla İstanbul'a kongreye gelecek..
Dünya Mücevher Konfederasyonu tarafından 3 - 5 Mayıs tarihleri arasında organize edilen 2009 Dünya Mücevher Kongresi, sektörün dev isimlerini İstanbul'da ağırlayacak. Fuara, yurtdışından 300 davetli ile birlikte toplamda 1000 kişinin katılacak. Altınbaş Holding İş Geliştirme Grup Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin, "Tiffany & Co, Harry Winston, Van Cleef and Arpels, Damas, Bvlgari, Cartier, Chopard gibi firmalar hem yöneticileri hem de üreticileriyle kongrede dünya mücevher pazarının gelecek 10 yılı ile ilgili öngörülerini aktaracaklar" dedi.

GALA YEMEĞİ İTO'DAN
Avrupa ve Ortadoğu'dan İstanbul'a özel uçaklarıyla gelmek isteyen yaklaşık 20 firma için TAV'a haber verdiklerini ve özel uçakların iniş kalkışlarıyla ilgili TAV CEO'su Sani Şener'in çok yardımcı olduğunu söyleyen Alkin, özel uçaklar dışında kongreye katılacak 300 davetliye Atatürk Havalimanı'nda CIP hizmeti verileceğini söyledi. Alkin kongrenin gala yemeğini ise İTO'nun üstlendiğini dile getirdi.

İÇ PAZAR KURTARDI
İDMMİB ve JTR - Türk Mücevhercileri Birliği Başkanı İmam Altınbaş, 10 milyar dolarlık ihracatın kongre sonrası artmasını beklediklerini söyledi. Krizden önce en büyük ihracatın ABD'ye yapıldığını kriz sonrası ise pazarın Doğu Avrupa ve Afrika'ya kaydığını dile getiren Altınbaş, Türkiye'nin ihracat kayıplarını iç pazarı sayesinde kapattığını söyledi. Altınbaş, "Krizde en önce kısılan lüks tüketim oluyor. Buna rağmen en fazla yüzde 20'lik bir küçülme öngörüyoruz" dedi.

Unakıtan hastalandı, yasa seçim sonrasına kaldı
Altınbaş, ÖTV için Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile çözüm noktasına geldiklerini ancak Unakıtan'ın rahatsızlığı ve araya giren seçimler yüzünden sürecin uzadığının altını çizdi.