kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sabancı anısına sempozyum

Giriş Saati : 17.04.2009 10:45
Güncelleme : 17.04.2009 16:10
Yeni Haber
Sakıp Sabancı anısına "Değişen ve Gelişen Türkiye'nin Eğitim ve Kültür Sorunları" sempozyumu düzenlenecek ..
Sabancı Üniversitesi, vefatının beşinci yılında Sakıp Sabancı'yı SÜ-Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki yeni konferans salonu The Seed'de 20 Nisan Pazartesi günü düzenlenecek bir sempozyumla anıyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasıyla aynı zamana denk gelen sempozyumun başlığı "Değişen ve Gelişen Türkiye'nin Eğitim ve Kültür Sorunları". Sempozyum kapsamında, eğitimde reform ihtiyacına dikkat çekmek, bu alandaki izleme ve savunu çalışmalarına destek olmak amacıyla aralarında ünlü eğitim gönüllülerinin yer aldığı bir film de hazırlandı. Semahat Arsel, Cem Boyner, Bülent Eczacıbaşı, Erol Evgin, Doğan Hızlan, Ayşen Özyeğin, Güler Sabancı, Türkan Saylan ve Tosun Terzioğlu'nun yer aldıkları film, ilk kez sempozyumda gösterilecek.

Sempozyumun açılış konuşmasını Güler Sabancı yapacak. Ardından, "Büyüyen Türkiye'nin Daralan Vizyonu"; "Özgürlük ve Yaratıcılık" ve "Kültürler Buluşması" başlıkları altında üç oturum yapılacak. Bu oturumlara konuşmacı olarak (konuşma sırasına göre) Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Talim Terbiye Kurulu Eski Başkanı Ziya Selçuk, Eğitim Reformu Girişimi Direktörü Üstün Ergüder, Eğitim Reformu Girişimi Koordinatörü Neyyir Berktay, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Kemal İnan, AB Nezdinde TÜSİAD Temsilcisi Bahadır Kaleağası, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Hasan Ersel, Sabancı Üniversitesi Rektörü Tosun Terzioğlu, Sabah Gazetesi Yazarı Mehmet Barlas ve Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Halil Berktay katılacak.