kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Darüşşafaka öğrencileri ABD’den ödülle döndü

Giriş Saati : 17.04.2009 14:13
Güncelleme : 17.04.2009 17:20
Yeni Haber
Darüşşafaka Robot Kulübü öğrencileri, ABD’de Microsoft, NASA ve Boeing sponsorluğunda düzenlenen First Robotics Yarışması’nda (FRC) Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Darüşşafaka yarışmada Türkiye’yi temsil eden tek takım oldu...
Darüşşafaka Robot Kulübü öğrencileri ABD'de Seattle Washington Key Arena'da 17 yıldır düzenlenen FIRST Robotics Yarışması'nda Türkiye'yi büyük bir başarı ile temsil etti. Türkiye'den tek katılan takım olan Darüşşafaka Robot Kulübü öğrencilerinin oluşturduğu "Sultans of Türkiye" ekibi "Dacka" isimli robotlarıyla Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

"Sultans of Türkiye", ABD'den 64 takım ve 2 bin öğrencinin katıldığı yarışmaya, yurtdışından Kanada ile birlikte katılan iki yabancı ekipten biri oldu. Bilim ve Teknoloji alanında yaratıcılık ve farkındalık yaratmayı amaçlayan FIRST'in (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) Robot yarışmasına Fen ve Teknoloji öğretmeni Müge Tuvay'ın rehberliğinde katılan Darüşşafaka Robot Takımı Ayşe Selçok, Mehtap Bektaş, Anıl Cici, Emrecan Adıyaman, Beren Kayalı, İrem Çübuk, Ülkem Güney, Onur Çolakel, Doğucan Yenidünya ve Atıl Kum'dan oluşuyordu.

Giydikleri yöresel kıyafetlerle Türkiye'nin tanıtımını yapan "Sultans of Türkiye", yarışmacı arkadaşlarına Türk kahvesi ve lokumu dağıttılar. Microsoft ve Boeing'e özel turlar düzenlendi. Ekibe, Boeing'de çalışan Fahri Başkonsolos Ufuk Gökçen ekibimize eşlik etti.